ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκπ. Οργανώσεις: Αντίδραση για κατάθεση τροποποιητικού νομοσχεδίου από ΥΠΠΑΝ στη Βουλή

Οι τρεις εκπαιδευτικές κακίζουν «την ενέργεια του ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει μονομερώς σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς καμία συζήτηση, και ειδικά χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση».

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την αντίδραση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, δημοτικής ΠΟΕΔ, μέσης ΟΕΛΜΕΚ και τεχνικής εκπαίδευσης ΟΛΤΕΚ, προκάλεσε η ενέργεια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, να καταθέσει με την μορφή του κατεπείγοντος, τροποποιητικό νομοσχέδιο με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2020, για τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων, στην Ολομέλεια της Βουλής, «χωρίς καμία ενημέρωση, συζήτηση και χωρίς την συναίνεση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων», όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, «καλούν την Ολομέλεια της Βουλής όπως αναβάλει για μία εβδομάδα την αυριανή συζήτηση, αναφορικά με την συγκεκριμένη τροποποίηση στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσιών Σχολείων, ώστε να δοθεί χρόνος για ενημέρωση και συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση».

Αναφέρουν ότι «τέτοιας φύσης σημαντικά και σοβαρά θέματα, τα οποία αφορούν και εργασιακά ζητήματα, συζητούνται και συμφωνούνται μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων μερών, πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε».

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις κακίζουν «την ενέργεια του ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει μονομερώς σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς καμία συζήτηση, και ειδικά χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση».

Σημειώνουν ότι «οι όποιες τροποποιήσεις σε τέτοια σοβαρά ζητήματα πρέπει να είναι προϊόν συζήτησης και συμφωνίας μεταξύ ΥΠΠΑΝ και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και όχι να είναι αποτέλεσμα μονομερών αποφάσεων, οι οποίες να επιχειρούνται στη συνέχεια να νομιμοποιηθούν μέσα από κατεπείγουσες διαδικασίες στη Βουλή».

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ αναφέρουν, τέλος, πως το ΥΠΠΑΝ, «είχε όλο το χρονικό διάστημα στη διάθεσή του να συζητήσει και να συμφωνήσει αυτά τα σημαντικά θέματα με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, αλλά αντί αυτού επέλεξε να προχωρήσει σε ενέργειες της τελευταίας στιγμής, απαιτώντας την παραχώρηση υπερεξουσιών στον Υπουργό Παιδείας».

ΠΣΕΜ: Ζητά αναβολή της συνεδρίας της Επ. Παιδείας για τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων

Την αναβολή της αυριανής συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία θα συζητήσει το θέμα της τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων ζητά η ΠΣΕΜ, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση πριν πάει η τροποποίηση στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι η σημερινή πρόσκληση για συζήτηση αύριο, 5 Ιουνίου, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το θέμα «αφήνει ερωτήματα» και διερωτάται «γιατί δεν δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος για να μελετηθεί η τροποποίηση, αλλά και να γίνει διαβούλευση με τους φορείς, πριν πάει στη Βουλή η τροποποίηση».

Εξάλλου, υπογραμμίζει ότι διαφωνεί «κάθετα με τη συγκεκριμένη τροποποίηση», ενώ διερωτάται «γιατί να πρέπει να γίνει τροποποίηση κανονισμών: για να μπορεί να αποφασίζει ο Υπουργός Παιδείας πότε θα ανοίξουν, πότε θα κλείσουν τα σχολεία και πως θα αξιολογηθούν οι μαθητές;».

«Σε περίπτωση πανδημίας ή παρόμοιας κατάστασης, ούτως ή άλλως, ο Υπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να πάρουν μια κατεπείγουσα απόφαση, που αφορά τα πιο πάνω με διάταγμα, όπως και έγινε τον Μάρτιο, με την εξάπλωση της πανδημίας. Θεωρούμε ότι αυτή η τροποποίηση των κανονισμών είναι αντιδημοκρατική και δεν πρέπει να ψηφιστεί», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X