ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Φοιτητών Πολιτικής Μηχανικής και Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΠΛ

Στο Εργοτάξιο του Palm Beach Hotel & Resort

Δελτίο Τύπου

Προπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος Πολιτικής Μηχανικής και Μηχανικής Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοτάξιο του Palm Beach Hotel & Resort στη Λάρνακα. Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2024, παρείχε στους φοιτητές μια πολύτιμη ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μάθουν για τις τρέχουσες κατασκευαστικές δραστηριότητες και τις σχετικές προκλήσεις σε διάφορους τομείς της μηχανικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές έλαβαν λεπτομερείς πληροφορίες για διάφορες βασικές πτυχές της κατασκευαστικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Γεωτεχνική Μηχανική: Κατανόηση των συνθηκών του εδάφους και πώς αυτές επηρεάζουν τη θεμελίωση και τη διαδικασία κατασκευής.
  • Στατική Μηχανική: Ενημέρωση για το σχεδιασμό και την κατασκευή των διαφόρων δομικών στοιχείων για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια του κτιρίου.
  • Περιβαλλοντική Μηχανική: Μάθηση για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επίπτωσης των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.
  • Υγεία & Ασφάλεια: Απόκτηση γνώσεων για τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζονται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και η συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφάλειας και υγείας.

Το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην Psaras Construction, ανάδοχο του έργου, για τη φιλοξενία και για την παροχή μιας τόσο πολύτιμης εμπειρίας στους φοιτητές του. Η προθυμία των μηχανικών της εταιρείας να μοιραστούν την εμπειρογνωμοσύνη τους και να διευκολύνουν αυτή την επίσκεψη έχει ενισχύσει σημαντικά την πρακτική μαθησιακή εμπειρία των μελλοντικών μηχανικών μας.

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να παρέχει ευκαιρίες πρακτικής μάθησης που λειτουργούν συμπληρωματικά στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα. Με την εμπλοκή σε πραγματικά έργα, οι φοιτητές μας προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μελλοντικής τους καριέρας στην Πολιτική Μηχανική και τη Μηχανική Περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Πολιτικής Μηχανικής και Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση