ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εν αναμονή της γνωμάτευσης της ΝΥ για τα τετράμηνα η ΟΕΛΜΕΚ

Η κ. Γιαβρή είπε ότι με βάση τα όσα λέχθηκαν από την Υπουργό, θα υπάρξει μια νέα πρόταση για τη νέα χρονιά μέχρι τον Μάιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εν αναμονή της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας που αφορά την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για μείωση της βαρύτητας της εξέτασης του πρώτου τετραμήνου, βρίσκεται η ΟΕΛΜΕΚ. Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, Ρένα Γιαβρή, ανέφερε ότι η μόνη ενημέρωση που είχαν αυτές τις ημέρες για το θέμα ήταν από διαδικτυακές ιστοσελίδες και όπως φαίνεται η απάντηση της Εισαγγελίας θα είναι μάλλον αρνητική. 

Όσον αφορά τη συνάντηση με την Αθηνά Μιχαηλίδου, η κ. Γιαβρή δήλωσε ότι η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε ενώπιον της Υπουργού Παιδείας έναν κατάλογο είκοσι ζητημάτων από τα οποία «κάποια χρίζουν άμεσης προτεραιότητας και για τα οποία το Υπουργείο πρέπει να δώσει λύσεις και απαντήσεις σύντομα». Σε σχέση με τις εξετάσεις τετραμήνων υποστήριξε ότι «αν για το πρώτο τετράμηνο δεν μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές, όπως ήταν η δέσμευση της Κυβέρνησης, τότε αλλάζει το σκηνικό για τα παιδιά τα οποία θυματοποιούνται με αυτό τον τρόπο». Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση τέθηκε και θέμα χρονοδιαγράμματος για το δεύτερο τετράμηνο και εκεί η Υπουργός ζήτησε κάποιο χρόνο για να το εξετάσει. «Πιθανότατα σήμερα να έχουμε κάποια επικοινωνία μαζί της και πιστεύουμε ότι θα μας δώσει κάποιες απαντήσεις αν υπάρχουν», συμπλήρωσε. 

Ξεκαθάρισε  ταυτόχρονα ότι η ΟΕΛΜΕΚ τάσσεται κατά της ενδιάμεσης εξέτασης καθώς αυτή θα μπορούσε να γίνεται σε επίπεδο σχολείου. «Αν έρθουν νέες εισηγήσεις με απλοποίηση της διαδικασίας και βελτίωση του θεσμού τότε ναι θα πρέπει να το συζητήσουμε ξανά», διευκρίνισε η κ. Γιαβρή, ενώ σε ερώτηση ποιες είναι οι εναλλακτικές είπε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και νέες μορφές αξιολόγησης όπως τα πρότζεκτ και οι εργασίες. «Όλα αυτά θέλουμε να τα δούμε στην πράξη και με τη βαρύτητα που πρέπει να έχουν στην βαθμολογία», ανέφερε. Τέλος, η κ. Γιαβρή είπε ότι με βάση τα όσα λέχθηκαν από την Υπουργό, θα υπάρξει μια νέα πρόταση για τη νέα χρονιά μέχρι τον Μάιο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση