ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγγραφές για Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Μετατοπίσεις στη Ψηφιακή Μάθηση»

Ημερομηνίες διεξαγωγής στις 12 και 13 Μαΐου

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Μετατοπίσεις στην Ψηφιακή Μάθηση», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στις 12 και 13 Μαΐου 2021. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Μετατοπίσεις στην Ψηφιακή Μάθηση» εστιάζει στον μετασχηματισμό της μάθησης, της ύπαρξης και της επικοινωνίας, που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κοινωνίες και εντατικοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο, λόγω και της ραγδαίας εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Η πανδημία επέτεινε την αξιοποίηση νέων μορφών, πρακτικών και χώρων γραμματισμών

"Η πανδημία επέτεινε την αξιοποίηση νέων μορφών, πρακτικών και χώρων γραμματισμών, αλλά και την υβριδοποίηση παραδοσιακών και νέων γραμματισμών. Την ίδια στιγμή, η ευρεία μετάβαση σε ψηφιακές πρακτικές μάθησης, ενημέρωσης και επικοινωνίας έκανε επιτακτικότερη την ανάγκη κριτικής εμπλοκής με κείμενα και πληροφορίες, ενώ άφησε να αναδυθούν ευρύτερες προκλήσεις που συγχρονικά και ιστορικά διέπουν την εκπαίδευση και την κοινωνία. Το Συνέδριο έχει στόχο να εξετάσει αυτά τα θέματα, αναπτύσσοντας μια δυναμική πλατφόρμα για τη συζήτηση συναφών προοπτικών" αναφέρεται.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ομιλητές/ομιλήτριες από διαφορετικά γεωγραφικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά συγκεκριμένα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες, ακαδημαϊκούς.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο θα είναι δωρεάν. Οι γλώσσες του Συνεδρίου είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την επιλογή για ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντίστροφα. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος, διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σημειώνεται, τέλος, ότι στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για τη διαδικασία εγγραφής στο Συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορύν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνία με τον Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρα Σπύρο Σοφοκλέους (ηλ. διευθ.: sofokleous.s@cyearn.pi.ac.cy, literacy_cyprus@cyearn.pi.ac.cy).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση