ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:55
 

Καταγγελία 9χρονου μαθητή: Σε διαθεσιμότητα ο εκπαιδευτικός

Σεβαστή η απόφαση αλλά μας ξενίζει η χρονική συγκυρία αναφέρει στην «Κ» ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου με δηλώσεις του στην «Κ» επιβεβαίωσε το γεγονός της διαθεσιμότητας του δασκάλου που κατηγορείται για επίθεση σε εννιάχρονο μαθητή στη Λεμεσό στις 18/09, σημειώνοντας πως η ΕΕΥ έκανε αποδεκτή την υπόδειξη της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου, εν προκειμένω της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως «η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για διευκόλυνση της έρευνας», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η διαθεσιμότητα δεν καθιστά τον εκπαιδευτικό ένοχο. Ο κ. Αντωνίου σημείωσε παράλληλα πως σε περίπτωση δεν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του δασκάλου, θα αποκατασταθούν όλα του τα δικαιώματα όπως ορίζουν οι Κανονισμοί.

«Ξενίζει η χρονική συγκυρία» σημειώνει η ΠΟΕΔ

Μέσω τηλεφώνου τη Δευτέρα (23/09) ενημερώθηκε ο δικηγόρος του δασκάλου για το ότι θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται ότι κτύπησε εννιάχρονο μαθητή στη Λεμεσό στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός να σημειωθεί πως δεν τελεί υπο κράτηση και βρίσκεται κανονικά στο σχολείο όπου εξασκεί τα καθήκοντα του.

Αρμόδια αρχή για θέματα διαθεσιμότητας είναι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

«Πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του χθές (Δευτέρα 23/09) και ενημερώθηκε ότι θα τον έθεταν σε διαθεσιμότητα» ανέφερε στην «Κ» ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους. «Είναι κάτι που προβλέπεται από τη διαδικασία σε περιπτώσεις όπου η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Αυτό βεβαίως δεν συνεπάγεται ενοχή εναντίον στον εκπαιδευτικό» συνέχισε ο κ. Χαραλάμπους.

Σημείωσε πως ένας εκπαιδευτικός τίθεται σε διαθεσιμότητα για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως «εμάς μας έχει ξενίσει που εδώ και μια εβδομάδα ο εκπαιδευτικός βρίσκεται κανονικά στο σχολείο και προκύπτει τώρα η απόφαση περί διαθεσιμότητας», θέτοντας το ερώτημα ως προς το τι εξυπηρετεί αυτή η απόφαση από τη στιγμή που όλο αυτό το διάστημα ο εκπαιδευτικός βρισκόταν κανονικά στο σχολείο.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (18/09) ο συγκεκριμένος δάσκαλος  αφού ανακρίθηκε από την Αστυνομία, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X