ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:13
 

Εντός ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας για το επίδομα φοιτητών

Η παροχή του επιδόματος ήταν Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε μεταξύ άλλων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής, στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, των αιτήσεων παροχής του επιδόματος ύψους €750 για κάλυψη εξόδων φοιτητών που φοιτούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού και δεν θα επιστρέψουν στην Κύπρο για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Η παροχή του επιδόματος ήταν Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε μεταξύ άλλων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι προσπαθούν να τελειώσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσθέτοντας ότι «γίνεται Testing της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να μπορέσουμε να την λειτουργήσουμε». «Υπολογίζω ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, -αν όχι αύριο, υπάρχει πιθανότητα και αύριο-, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει», σημείωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας με όλες τις λεπτομέρειες, όπως τις ημερομηνίες υποβολής, τα χαρτιά και τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια βεβαίωση φοίτησης είτε από το Πανεπιστήμιο για την χρονική περίοδο τώρα ότι σπουδάζουν είτε με τη φοιτητική τους ταυτότητα. «Θα πρέπει να γίνει upload. Θα δοθούν τα προσωπικά τους στοιχεία, οι λογαριασμοί στην τράπεζα που θα μπορούσαμε να τους εμβάσουμε τα λεφτά και θα μπορούμε να τους εμβάσουμε τα λεφτά και σε λογαριασμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Θα τους εξηγούμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουν για να μπορέσουν να μπουν μέσα, να κάνουν ένα λογαριασμό μέσα στο σύστημα, να βάλουν τα στοιχεία τους και θα τους δοθεί κωδικός να μπαίνουν μέσα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα υπάρχουν κριτήρια παροχής του συγκεκριμένου επιδόματος, η κα. Κωνσταντινίδου είπε: «Όχι. Αφορά όλους τους φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και θα παραμείνουν εκεί για τις διακοπές του Πάσχα». «Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οδηγίες. Δουλεύουμε πυρετωδώς για αυτό το πράγμα. Υπολογίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι ή αύριο ή το αργότερο μεθαύριο για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Κρατική Φοιτητική Μέριμνα

Η κα. Κωνσταντινίδου ανέφερε, παράλληλα, ότι έχει αποσταλεί στο Υπουργικό εισήγηση για παράταση της υποβολής των αιτήσεων για την παροχή της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας μέχρι το τέλος Απριλίου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X