ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επ. Παιδείας: Δυσφορία για «στοχοποίηση» βουλευτών από ακαδημαϊκούς

Πώς απαντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την δυσφορία αλλά και την απογοήτευση της Επιτροπής Παιδείας για την «στοχοποίηση» βουλευτών της Επιτροπής από μερίδα πανεπιστημιακών, εξέφρασε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πάυλος Μυλωνάς. Όπως ανέφερε, «βουλευτές μέλη της επιτροπής Παιδείας της Βουλής, που ασκούν τον θεσμικό τους ρόλο για άσκηση ουσιαστικού ελέγχου, στα πλαίσια της Επιτροπής, στοχοποιήθηκαν ως αντικείμενο επιθέσεων από πολύ μικρή μερίδα – ευτυχώς – πανεπιστημιακών».

Ξεκαθάρισε ότι δεν ενοχλεί η άσκηση κριτικής, η οποία, όπως είπε, είναι καλοδεχούμενη στα πλαίσια της δημοκρατίας. Ενοχλούν, πρόσθεσε, οι χαρακτηρισμοί, που αγγίζουν τα όρια των ύβρεων και τα υπονοούμενα, τα οποία τελικά ουσιαστικά στοχεύουν στο να αποτραπεί η Επιτροπή να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο στα πλαίσια του ελέγχου του προυπολογισμού των δημοσίων πανεπιστημίων.

«Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε και την επίσημη θέση των πανεπιστημιακών αρχών επί της αρχής, της εκτόξευσης δηλαδή ύβρεων κατά μελών της Επιτροπής Παιδείας από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, για συζητήσεις που διεξάγονται θεσμικά εντός της Επιτροπής ή για ερωτήματα που τίθενται και οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν όλο το χρόνο και την ευχέρεια να απαντήσουν αρμοδίως εντός της επιτροπής», κατέληξε.

Απαντώντας, ο Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο έχει απαντήσει με τρία υπομνήματα στα ερωτήματα των Βουλευτών. «Από εκεί και πέρα, τα όσα ακούστηκαν από συγκεκριμένα άτομα αφορούν τα ίδια και δεν θεωρώ ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να απευθύνεται στο Πανεπιστήμιο αλλά στα συγκεκριμένα πρόσωπα», τόνισε.  

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, υπογράμμισε ότι είναι άλλο να λέει κάποιος τη γνώμη του και άλλο να εξυβρίζει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Προσπάθησαν ουσιαστικά να προπηλακίσουν τα μέλη της Επιτροπής», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρέθηκε αντιμέτωπο με καταγγελίες που αφορούσαν διπλοθεσίτη καθηγητή, εκδίωξη καθηγητή λόγω πεποιθήσεων από τη Φιλοσοφική Σχολή και ολιγωρία είκοσι χρόνων στην ανέγερση φοιτητικών εστιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση