ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επαναβεβαίωσε στήριξη σχολείων και μαθητών που επηρεάστηκαν από τη φωτιά ο Προδρόμου

Μέχρι να πρασινίσουμε ξανά τον τόπο μας θα πρέπει να φροντίσουμε τα άνθη της κοινωνίας μας, που είναι τα παιδιά μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

ΚΥΠΕ

Μέχρι να πρασινίσουμε ξανά τον τόπο μας θα πρέπει να φροντίσουμε τα άνθη της κοινωνίας μας, που είναι τα παιδιά μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, διαβεβαιώνοντας ότι το κράτος θα στηρίξει τους μαθητές και τα σχολεία που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας.

Ο κ. Προδρόμου, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, επισκέφθηκε σήμερα το Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματικής», το οποίο άρχισε από τη Δευτέρα να λειτουργεί ως θερινό σχολείο, προς διευκόλυνση των οικογενειών της περιοχής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο οικολογικό μονοπάτι δίπλα από το σχολείο και πως θα γίνουν έργα για ενίσχυση του σχολείου, σημειώνοντας ότι υπάρχει αλληλεγγύη στον τόπο μας και ήδη κάποιοι έχουν επικοινωνήσει, ζητώντας να βοηθήσουν οικονομικά.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Υπουργός είπε πως θα πρέπει να νιώθουν ότι το σχολείο είναι το σπίτι τους «και όσα παιδάκια χάσατε το σπίτι σας θα το φτιάξουμε. Αφήνουμε πίσω μας το κακό αλλά σιγά σιγά θα πρασινίσουμε ξανά τον τόπο μας».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως, από τη Δευτέρα το σχολείο λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί όλο το καλοκαίρι ως θερινό σχολείο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ΠΟΕΔ και τους εκπαιδευτικούς που εθελοντικά προσήλθαν για το σκοπό αυτό.

«Είναι μεγάλη στεναχώρια όταν έρχεται κάποιος εδώ και βλέπει τη ζημιά, την καταστροφή που έγινε, πιάνεται η ψυχή του ανθρώπου, αλλά την ίδια ώρα, με τα τραγούδια που ακούσαμε μέσα από τα παιδάκια, με τις απαγγελίες, δίνεται μια άλλη νότα χαράς», συμπλήρωσε.

Ακούσαμε, συνέχισε, τα παιδιά να ζητάνε να πρασινίσει ξανά ο τόπος και θα βοηθήσουμε όλοι γι αυτό, ενώ υπέδειξε πως «στο ενδιάμεσο, μέχρι να δυναμώσουν και να φουντώσουν τα δέντρα, θα πρέπει να φροντίσουμε και τα άνθη του τόπου και της κοινωνίας, που είναι τα παιδιά μας».

«Το σχολείο δίνει δημιουργική απασχόληση, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βρεθούν εδώ μεταξύ τους, με παρέα το πρωί, με τις δασκάλες τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα το κρατήσουμε όλο το καλοκαίρι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια θα φροντίσουμε, η λειτουργία αυτών των σχολείων στην περιοχή να συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια που θα κάνουμε για την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση».

Ο κ.Προδρόμου υπενθύμισε τις έκτακτες αποφάσεις που λήφθηκαν για ενίσχυση, τόσο του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου «Ιαματικής», όσο και του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Χοιροκοιτίας και του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

Όπως είπε, δημιουργείται νέο τμήμα, τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Νηπιαγωγείο «Ιαματικής» και απαλλαγή από την καταβολή διδάκτρων για φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ενώ «αντί συμπλεγματοποίηση θα είναι δυο αμιγή τμήματα στη Χοιροκοιτία και στα Λεύκαρα».

«Ταυτόχρονα, έχει αποφασιστεί ότι όλα τα παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες, θα ενταχθούν ανεξαρτήτως άλλων κριτηρίων, σε προγράμματα σίτισης», συνέχισε και σημείωσε ότι, το συντομότερο, θα αποκατασταθεί το οικολογικό μονοπάτι που καταστράφηκε δίπλα από το σχολείο, θα βελτιωθεί ο παιχνιδότοπος και θα γίνουν διάφορα άλλα έργα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση