ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αίσια κατάληξη στο ζήτημα των Μουσικών Σχολών

Λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένονται μετά τις 19 Αυγούστου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σε μουσικές σχολές της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, προσθέτοντας ότι τα παιδιά μετά τις 19 Αυγούστου θα δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν θέση στις σχολές αυτές.

Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί όταν δεν παραχωρήθηκαν θέσεις σε τρεις Μουσικές Σχολές της Ελλάδας (Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Άρτας), με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 36 Κύπριοι υποψήφιοι φοιτητές.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είχε το πρωί, στο Υπουργείο, συνάντηση με υποψήφιους φοιτητές των Μουσικών Σχολών της Ελλάδας και γονείς, στους οποίους και ανακοίνωσε ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα.

Σε δηλώσεις μετά τησυνάντηση, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την ομόλογο μου, βρέθηκε λύση για τις μουσικές σχολές που μας είχε απασχολήσει τις τελευταίες μέρες».

«Τα 36 παιδιά μετά τις 19 Αυγούστου θα δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν θέση στις σχολές αυτές. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος διότι έδειξαν πολιτική βούληση να επιλύσουν το θέμα. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, την ομόλογο μου, την κ. Κεραμέως, για τις συντονισμένες προσπάθειες και την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτές τις ημέρες για να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα . Να ευχαριστήσω, επίσης, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, τον κ. Φωτόπουλο και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, τον κ. Κενεβέζο», πρόσθεσε.

Εκ μέρους των υποψήφιων φοιτητών, η Κωνσταντίνα Φελλά είπε ότι νοιώθουν δικαιωμένοι, προσθέτοντας ότι νοιώθουν επιτέλους ανακούφιση ότι θα μπορούν να φοιτήσουν στις σχολές που έχουν επιλέξει .

«Θέλω και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν, τον Υπουργό μας, την κ. Κεραμέως, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο μας, αλλά και τον κ. Άντρη Πλατρίτη, η οποία ήταν η αντιπρόσωπος των γονέων που μας βοήθησε πάρα πολλά και μας στήριξε σε ότι εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε. Περιμένουμε μετά τις 19 να κάνουμε τις αιτήσεις μας», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι ως οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης νοιώθουν σήμερα ικανοποίηση αλλά και δικαίωση, διότι, όπως ανέφερε, «ήταν ένα αίτημα δικό μας προς τον Υπουργό Παιδείας για την επίλυση του θέματος, γνωρίζοντας φυσικά ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχαν ευθύνη για το πρόβλημα όπως έχει δημιουργηθεί».

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί συζήτησαν το θέμα και έδωσαν λύσεις, τον Υπουργό Παιδείας και να του απολογηθώ για τις καθημερινές ενοχλήσεις τις οποίες είχε από εμάς στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Την Υπουργό Παιδείας της Ελλάδος αλλά και τον Έλληνα Πρέσβη με τον οποίο είχαμε μια στενή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικηφόρου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα παιδιά και είπε ότι «είναι ευχαρίστηση και ευτυχία για μας που πετυχαίνουν τα όνειρα τους.

Εκ μέρους των γονιών, η κ. Σκεύη Χατζήκυριακου είπε ότι ως εκπρόσωπος των γονέων Ομάδας υποψήφιων φοιτητών της Λεμεσού, οργανώθηκαν και προσπάθησαν να βρουν υποψήφιους από όλες τις πόλεις, με συντονίστρια την κ. Άντρη Πλατρίτη, «την οποία θέλω να ευχαριστήσω και η οποία για λόγους προσωπικούς δεν μπορούσε να είναι εδώ σήμερα», ανέφερε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό. Απολογούμαστε αν είμαστε ενοχλητικοί και πιεστικοί αυτές τις τρεις εβδομάδες, αλλά αντιλαμβάνεστε όλοι ότι επηρεάζονταν τα παιδιά μας, το μέλλον τους. Κάποια παιδιά όπως ο γιος μου προσωπικά δεν είχε άλλη επιλογή από αυτές τις τρεις σχολές διότι ένα παραδοσιακό όργανο δεν μπορείς να το βρεις πουθενά στον κόσμο και εμείς θέλαμε να δοθεί μια λύση η οποία να αντιπροσωπεύει όλα τα παιδιά, για όλα τα μουσικά όργανα», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε όλους, "τον Υπουργό, τον κ. Αναστασιάδη, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, «συντόνισε και μετέφερε τα μηνύματα μας στην Ελλάδα», την κα. Κεραμέως και όλους όσους εμπλάκησαν σε αυτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα υπάρχει σύνδεση με χώρους της πανεπιστημιούπολης συμπεριλαμβανομένων των εργαστήριων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X