ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιδιωτικά φροντιστήρια - Δεν τους ικανοποιεί η χαλάρωση των μέτρων

Ζητούν χαλάρωση μέτρων στον κλάδο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου απέστειλε η Ένωση Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το ότι δεν αποφασίστηκαν μέτρα χαλάρωσης στα φροντιστήρια. Στην επιστολή κάνουν λόγο για αδικία και τονίζουν ότι από τον Μάϊο του 2020, έχουν εφαρμόσει με ευλάβεια όλα τα μέτρα που ανακοινώνονταν στα εκάστοτε διατάγματα. Θεωρούν, επίσης, ότι με βάση τα νέα μέτρα και τις χαλαρώσεις που έχουν προκύψει σε όλους τους τομείς, θα έπρεπε να υπάρξει χαλάρωση και στην λειτουργία των φροντιστηρίων και υπενθυμίζουν ότι στα δημόσια σχολεία ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις κυμαίνεται από 20 – 25 παιδιά. «Στην συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών φροντιστηρίων αυτός ο αριθμός δεν υπερβαίνει τους 10 μαθητές ανά αίθουσα τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων», αναφέρουν. Τέλος, υπενθυμίζουν ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και επισημαίνουν ότι η συνέχιση του μέτρου 6+1 δυσχεραίνει απίστευτα το έργο τους όσον αφορά την προετοιμασία των μαθητών για τις τελικές τους εξετάσεις.

Αυτούσια η επιστολή:

Ξεκινώντας θα θέλαμε να παραθέσουμε τα μέτρα του τελευταίου διατάγματος:

Απόσπασμα από το τελευταίο διάταγμα του υπουργικού συμβουλίου 14/5/2021

(ρ) Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των ιδιωτικών φροντιστηρίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων, περιλαμβανομένων των κοινωνικών δραστηριοτήτων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με φυσική παρουσία και υπό τους ακόλουθους όρους:

(i) ο μέγιστος αριθμός καθορίζεται τα επτά πρόσωπα, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτή, (6+1)

(ii) για τα φροντιστήρια που διεξάγονται σε εσωτερικούς χώρους απαιτείται για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω, η κατοχή είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

(iii) για τις κοινωνικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε εσωτερικούς χώρους απαιτείται για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών η κατοχή είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσής τους,

Έχουμε την πεποίθηση ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι δικαία για το τον κλάδο μας

Ως φροντιστηριούχοι από τον Μαίο του 2020 έχουμε εφαρμόσει με ευλάβεια όλα τα μέτρα που ανακοινώνονταν στα εκάστοτε διατάγματα.

Θεωρούμε ότι με βάση τα νέα μέτρα και τις χαλαρώσεις που έχουν προκύψει σε όλους τους τομείς, θα έπρεπε να υπάρξει χαλάρωση και στην λειτουργία των φροντιστηρίων. Υπενθυμίζουμε ότι στα δημόσια σχολεία ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις κυμαίνεται από 20 – 25 παιδιά. Στην συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών φροντιστηρίων αυτός ο αριθμός δεν υπερβαίνει τους 10 μαθητές ανά αίθουσα τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επιπρόσθετα υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς με τις τελικές εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα και γνωστικά αντικείμενα να είναι προ των πυλών. Η συνέχιση του μέτρου 6+1 δυσχεραίνει απίστευτα το έργο μας όσον αφορά την προετοιμασία των μαθητών για τις τελικές τους εξετάσεις και έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στις επιδόσεις όσο και στην ψυχολογία των παιδιών.

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την θετική σας ανταπόκριση σε αυτό το αίτημά μας.

O πρόεδρος

Κυριάκος Νικολέττης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση