ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πίσω στα θρανία μαθητές δημοτικών και τελειόφοιτοι

Στις 8 Φεβρουαρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/1) την 1η φάση της στρατηγικής άρσης των μέτρων, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα των σχολείων.

Στις 8 Φεβρουαρίου λοιπόν, επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικού αλλά και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και Γ’ τάξης των Τεχνικών Σχολών.

Όπως είπε στην ανακοίνωσή του ο Υπ.Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές θα προσέρχονται στα σχολεία μετά από εξέταση rapid test, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει στην περίπτωση των μαθητών.

Επίσης ο υπουργός τόνισε στις δηλώσεις του: «Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με γνώμονα μόνο τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά λαμβάνουν υπόψη κι άλλους επιδημιολογικούς δείκτες όπως η κατάσταση στα νοσοκομεία που παραμένει αρκετά δύσκολη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε σε συνάρτηση με τη μείωση των κρουσμάτων, και μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων, ενώ η προσοχή μας επικεντρώνεται στα άτομα που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Εντατικής Θεραπείας».

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Σε συνέχεια των σημερινών Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η φοίτηση με φυσική παρουσία για τους μαθητές/μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων και της Γ΄ τάξης των Λυκείων, Τεχνικών καθώς της αντίστοιχης των Ιδιωτικών Σχολείων αρχίζει από τη Δευτέρα 08/02/2021.

Σημειώνεται πως στο μεσοδιάστημα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία μέχρι και τη λήψη νέων αποφάσεων.

Την επόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί, όπως και άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, rapid test, σύμφωνα με ανακοινώσεις που θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση