ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμες τον Σεπτέμβριο οι πρώτες ιδιόκτητες εστίες του Πανεπιστημίου Frederick

Σύγχρονος σχεδιασμός με γνώμονα τη βιωσιμότητα, τη μοντέρνα αισθητική, τη λειτουργικότητα και την άνεση

Δελτίο Τύπου

Οι σύγχρονες φοιτητικές εστίες Platonos Residences (FH-01) αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη επιλογή φοιτητικής στέγασης, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν να διαμένουν με ασφάλεια και άνεση, απολαμβάνοντας πλήθος παροχών και υπηρεσιών.

Οι εστίες βρίσκονται στην οδό Πλάτωνος στην Παλλουριώτισσα, πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου και το κτήριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Έχουν σχεδιαστεί από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο C. Kounnis Architecture + Design με γνώμονα τη μοντέρνα αισθητική, τη λειτουργικότητα και την άνεση.

Θα διαθέτουν 63 μονόκλινα πλήρως εξοπλισμένα στούντιο, καθώς και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο στο οποίο θα έχουν δωρεάν πρόσβαση οι ένοικοι, κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και μελέτης, και περιβάλλοντα κήπο. Θα υποστηρίζονται από χώρο υποδοχής, που θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης και φύλαξης στους ενοίκους.

Το κτήριο είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες να καλύπτουν πάνω από το 50% των ενεργειακών αναγκών του.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και τα studio θα μπορούν να παραδοθούν στους/στις ενοίκους από την πρώτη βδομάδα Σεπτεμβρίου. Το ενοίκιο ξεκινά από €150 τη βδομάδα και συμπεριλαμβάνει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και ίντερνετ.

Όλοι/ες οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Frederick έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για εξασφάλιση διαμονής στις εστίες, όμως προτεραιότητα θα δοθεί σε πλήρους φοίτησης πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες που είναι εγγεγραμμένοι/ες σε πτυχιακά προγράμματα σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://residences.frederick.ac.cy/

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει να αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του, κτηριακά και υλικοτεχνικά, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Στη Λευκωσία έχουν δημιουργηθεί νέα ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια Μηχανικής, Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής, ενώ έχουν ανακαινιστεί οι αίθουσες διδασκαλίας, η καφετέρια, η βιβλιοθήκη και άλλοι χώροι. Στη Λεμεσό παραδόθηκε πέρσι η πρώτη φάση επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, που περιλαμβάνει νέα υπερσύγχρονα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας και Εργομετρίας, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για να υποστηρίζουν τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων και νέα, μοντέρνα και φιλική προς τον χρήστη βιβλιοθήκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση