ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Global College - Σπούδασε το Μέλλον

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ανώτερη εκπαίδευση έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες τεράστια άλματα στον τόπο μας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σήμερα στην Κύπρο φοιτούν περισσότεροι από 54.000 φοιτητές. Την ίδια στιγμή, η ανώτερη εκπαίδευση έδωσε σε πολλούς συμπατριώτες μας μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να επανέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας, για να αποκτήσουν πρώτο πανεπιστημιακό τίτλο ή για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επιβεβαιώνονται έτσι τα ευρήματα διεθνούς έρευνας που κατέγραψε το εξής πολύ σημαντικό: στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας του 20ού αιώνα οι κλασικοί φοιτητές, δηλαδή οι ηλικίας 18-24 χρόνων, υπολογίστηκε ότι αποτελούσαν περισσότερο από το 90% των ανθρώπων που φοιτούσαν στα πανεπιστήμια. Σήμερα, οι κλασικοί φοιτητές αντιπροσωπεύουν μόνο το 55% του πληθυσμού που ακολουθεί ανώτερη εκπαίδευση. Σ’ αυτόν λοιπόν τον κόσμο της μεταλυκειακής εκπαιδευτικής αγοράς το Global College καταλαμβάνει πολύ σημαντική θέση.

Το Global College, έχοντας συνάψει συμφωνία δικαιόχρησης (franchise) με το Πανεπιστήμιο Roehampton της Αγγλίας, προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν βρετανικό πτυχίο στην Κύπρο. Οι φοιτητές λαμβάνουν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου την ίδια ακριβώς εκπαίδευση με αυτή που θα λάμβαναν, εάν παρακολουθούσαν τα μαθήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι εγγεγραμμένοι ως εσωτερικοί φοιτητές του University of Roehampton και μπορούν να παραλάβουν το πτυχίο (3 έτη)/μεταπτυχιακό (1 έτος) στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου στο Λονδίνο.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Roehampton είναι υπεύθυνο για την παροχή του υλικού και για τον έλεγχο της ποιότητας διδασκαλίας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλοι οι κλάδοι είναι αξιολογημένοι και πιστοποιημένοι από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης και τυγχάνουν Κρατικής Χορηγίας.

Από τον Ιανουάριο του 2016, στο Global College προσφέρονται και μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του ACCA με μεγάλη επιτυχία, απότοκο της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο τμήμα επαγγελματικών σπουδών του Κολεγίου μας, GTC Professional Studies. Το Global College πιστεύει και επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασίες που θεωρούνται ως ένα σημαντικό μέσο για την άμεση σύνδεσή του με την αγορά. Το Κολέγιό μας συνεργάζεται με μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης στους φοιτητές μας, μιας και ο απώτερος σκοπός μας είναι η πετυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση και ανέλιξη των φοιτητών.

Μέσα στο πλαίσιο του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, το Global College προτίθεται να προχωρήσει στη διεύρυνση των συνεργασιών του, έτσι ώστε να πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, παρέχοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές σε νέους φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση