ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στις Βιοϊατρικές Επιστήμες»

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Επιστημών Ζωής, σας προσκαλεί σε διήμερο συνέδριο με θέμα τις Σύγχρονες εξελίξεις στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, στις 16 & 17 Μαΐου 2024, στο αμφιθέατρο Άλφα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ή αποφοίτους Σχολών Βιολογικών Επιστημών και Βιοϊατρικών Επιστημών και σκοπό έχει την ενημέρωσή τους ως προς τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς των Βιοϊατρικών Επιστημών.

Το πρωινό της πρώτης μέρας του συνεδρίου (16 Μαΐου) θα δοθούν διαλέξεις με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις σε διάφορα πεδία των Βιοϊατρικών Επιστημών όπως η βιοπληροφορική, ο μηχανισμός δράσης του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου κεταμίνη, και η μελέτη της τοξικής πρωτεϊνοπάθειας ADTKD-MUC1.

Θα ακολουθήσουν διαλέξεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν θέματα επικεντρωμένα στον καρκίνο όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, ο ρόλος των Τ-λεμφοκυττάρων στον καρκίνο, και η μηχανορύθμιση του μικροπεριβάλλοντος του όγκου για βελτιστοποίηση της αντικαρκινικής θεραπείας.

To πρωινό της δεύτερης μέρας του συνεδρίου (17 Μαΐου) θα είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση σε τεχνικές αιμοληψίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 35 και προτεραιότητα θα δοθεί στους τεταρτοετείς φοιτητές των προγραμμάτων Βιολογικών και Βιοϊατρικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα είναι αφιερωμένο σε σεμινάρια, συζητήσεις και συμβουλευτική αναφορικά με τις επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών, τον τρόπο προετοιμασίας των αποφοίτων για την αγορά εργασίας, στους τομείς της έρευνας και της βιομηχανίας αλλά και το πώς μπορεί να συνδυαστεί η επιστημονική σταδιοδρομία με τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής.

Οι διαλέξεις θα δοθούν από διακεκριμένους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Δρ. Πάνος Ζάνος και Δρ. Φώτος Μπεκρής), το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (Δρ. Γεώργιος Σπύρου), τo Κέντρο Αριστείας Βιοτράπεζας και Βιοϊατρικής Έρευνας Πανεπιστημίου Κύπρου (Δρ. Γρηγόρης Παπαγρηγορίου), το Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Τεχνολογίας ΚΙΟΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Δρ. Κόσμια Λοϊζίδου), το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (Δρ. Σίμων Μαλάς), το Κέντρο Μελέτης Αιματολογικών και άλλων Κακοηθειών (Δρ. Φίλιππος Δημητρίου), τον εκδοτικό οίκο Wiley (Δρ. Ιωσιφίνα Σάρρου), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Δρ. Ουρανία Τσιτσιλώνη) και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Δρ. Αθανάσιος Μεταξάς, Δρ. Ιάκωβος Νομικός, Δρ. Μαρία-Ιωάννα Χριστοδούλου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση