ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φωταγώγηση του Υπ. Παιδείας για την τραγωδία στα Τέμπη

Στις Βρυξέλλες η κ. Αθηνά Μιχαηλίδου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), συμμετέχοντας στο βαρύ εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη, ανακοινώνει πως έχει προβεί, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, σε φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου του, με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Επιπρόσθετα, στο αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζεται από το ΥΠΑΝ η διεξαγωγή αιμοδοσίας εις μνήμην των θυμάτων της τραγωδίας.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου και όλο το προσωπικό του Υπουργείου, εκφράζουν βαθύτατη θλίψη για την ανείπωτη αυτή τραγωδία και συμπάσχουν με τον λαό της Ελλάδας. Εκφράζονται ειλικρινή συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων θυμάτων.

Στις Βρυξέλλες η κ. Αθηνά Μιχαηλίδου

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, αναχωρεί αύριο Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023  για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων για θέματα Παιδείας.

Η κ. Μιχαηλίδου θα επιστρέψει την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023»

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2023 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στη Λευκωσία (Περίπτερο 6), η τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2023. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της Έκθεσης (Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου), Πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ, Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου, ως εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου στην εν λόγω εκδήλωση, κατά τον χαιρετισμό της εξήρε τη σημασία διεξαγωγής της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2023», η οποία πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά. Η Δρ Κωνσταντινίδου ανέφερε ότι η διοργάνωση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023» αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει το ΥΠΑΝ για παροχή κατάλληλης ενημέρωσης και καθοδήγησης τόσο των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούν το μελλοντικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, όσο και των απόφοιτων των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης και άλλων ενδιαφερομένων για θέματα ακαδημαϊκών σπουδών, επαγγελματικής αποκατάστασης και κατάρτισης. Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, πέραν του ότι συμμετέχει στη διοργάνωση της εν λόγω Έκθεσης, λαμβάνει και μέρος στην Έκθεση με δικό του Περίπτερο και έχει μεριμνήσει ώστε σε σχολικό χρόνο, τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου να επισκεφθούν την Έκθεση με τη συνοδεία των Καθηγητών τους. Η εκπρόσωπος του ΥΠΑΝ, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της Έκθεσης, τους Εκθέτες, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης.

Στο περίπτερο του ΥΠΑΝ, συμμετέχουν οι σχετικές με θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης/Καθοδήγησης Διευθύνσεις/Υπηρεσίες, όπως η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης, η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και ο ανεξάρτητος Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ) και τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).

Σημειώνεται ότι η Έκθεση παραμένει ανοικτή για το κοινό το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, από τις 3 μ.μ μέχρι τις 8 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση