ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστροφή στο σχολείο με βεγγαλικά και φωτοβολίδες

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Mε φωτοβολίδες και καπνογόνα, μετέβησαν οι μαθητές σε λύκειο στη Λευκωσία και συγκεκριμένα της Ακρόπολης.

Οι μαθητές θέλοντας να «γιορτάσουν» την επιστροφή τους στα θρανία, άναψαν φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι καπνοί έφθασαν μέχρι και τον κύριο δρόμο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στόχος είναι να ισχύσουν και γενικότερα συνθήκες ασφάλειας στα σχολεία, για αυτό τον λόγο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές στα σχολεία συμπεριφορές μικρής μερίδας μαθητών οι οποίοι ορισμένες φορές παρεκτρέπονται και προβαίνουν σε ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, με την επίκληση κάποιου «εθίμου της πρώτης ημέρας».

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να αποφύγουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να αποφευχθεί και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από πλευράς των σχολείων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Παιδείας θα επισκεφτεί το πρωί το Γυμνάσιο Ακρόπολης με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση και μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, αναμένεται να επισκεφτεί το Λύκειο Παλιομετόχου.

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πανδημία συνεχίζει να μας πολιορκεί, αλλά τώρα μάθαμε με ποιο τρόπο μπορούμε να προστατευτούμε.

«Γνωρίζουμε τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε. Επιπλέον διαθέτουμε τώρα πια και την επιστημονική λύση, το εμβόλιο που μας προστατεύει από τον ιό. Εφόσον μπορούμε όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι, περιορίζουμε στο ελάχιστο τον κίνδυνο να νοσήσουμε και το σχολείο μπορεί να λειτουργεί απερίσπαστα. Για να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε στη μάθηση, τη δημιουργική ενασχόληση και όλες τις σχολικές δραστηριότητες. Το σχολείο, που είναι χώρος της μάθησης και της επιστημονικής γνώσης, βρίσκεται στην πλευρά της επιστήμης και της ιατρικά έγκριτης λύσης απέναντι στη νόσο. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να επωφεληθούμε από τη δυνατότητα δωρεάν εμβολιασμού. Το οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του και στην υγεία του, το οφείλουμε όμως και στους άλλους γύρω μας, στην κοινότητα του σχολείου μας και στην οικογένειά μας», σημειώνει.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ευχή αυτή η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά, με όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις από την πανδημία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση