ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης: Ακατανόητη η απόφαση του Υπ. Συμβουλίου

Επικρατεί αγανάκτηση για την παράταση της αναστολής φυσικής παρουσίας στα Γυμνάσια

ΚΥΠΕ

Είναι ακατανόητη η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να δοθεί παράταση της αναστολής φυσικής παρουσίας των Γυμνασίων σε παγκύπρια βάση για τις επόμενες δύο βδομάδες, αναφέρει, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.

Σημειώνει ότι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσουν για να εξετάσουν τα μέτρα αντίδρασης που θα πάρουν για την σημερινή απόφαση του Υπουργικού.

Ερωτηθείς για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να δοθεί παράταση της αναστολής φυσικής παρουσίας των Γυμνασίων σε παγκύπρια βάση για τις επόμενες δύο βδομάδες (μέχρι τις 31.03.2021), ώστε να αποτραπούν εξάρσεις κρουσμάτων, ο κ. Διονυσίου είπε ότι είναι με μεγάλη λύπη που άκουσαν την ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι «θεωρούσαμε ειλικρινά με βάση τα δεδομένα ότι τα Γυμνάσια θα επέστρεφαν τελικά στα σχολεία».

«Είμαστε απογοητευμένοι σίγουρα από τη σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης. Συνεχίζεται μια δυσμενή διάκριση απέναντι στους μαθητές του Γυμνασίου σε σχέση με τους μαθητές των άλλων βαθμίδων. Θεωρούμε ότι πλέον τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται είναι αλλοπρόσαλλα και λαμβάνονται με κριτήρια την οικονομία πρωτίστως και όχι την υγεία ή την παιδεία», πρόσθεσε.

Βασικά, συνέχισε ο κ. Διονυσίου, το πιο στενάχωρο και το πιο απογοητευτικό σήμερα για τους γονείς και τους μαθητές του Γυμνασίου «είναι ότι ο Υπουργός Υγείας μας είπε ότι ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες της έξαρσης και της διασποράς είναι τα σχολεία και βασικά οι μόνοι που δεν πάνε είναι τα Γυμνάσια».

«Συνεχίζεται μια δυσμενή διάκριση απέναντι στους μαθητές του Γυμνασίου σε σχέση με τους μαθητές των άλλων βαθμίδων»

Άρα, «θέλει να μας πει ότι οι μαθητές που εδώ και τρεις μήνες που είναι στο σπίτι τους, είναι αυτοί που προκαλούν και τη διασπορά μέσα στα σχολεία. Δηλαδή είναι γελοίο μόνο και μόνο που κάποιος σκέφτεται το τι έχουν πει σήμερα. Είναι ακατανόητη η σημερινή απόφαση. Θεωρούμε ότι έχει έλλειψη κοινής λογικής και δεν μπορείς να παίζεις με την ευαισθησία και την ψυχολογία των παιδιών», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση για άνοιγμα των εξωτερικών χώρων εστίασης, ο κ. Διονυσίου είπε ότι «εγώ μπορώ να πάρω το παιδί μου στο καφέ να καθίσουμε ή να πάει με τους φίλους του να καθίσει και δεν έχει πρόβλημα με τη διασπορά με αυτό το πράγμα, αλλά να πάει στο σχολείο του ο μαθητής που κάνει rapid test, που φοράει τη μάσκα του, που τηρεί τα μέτρα, έχει απολυμάνσεις, φοβούμαστε ότι έχει διασπορά».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη λογική. Εμείς καλέσαμε τις Ομοσπονδίες μας, να καλέσουν με τη σειρά τους, τους Συνδέσμους Γονέων, έκτακτα να πάρουν τις αποφάσεις τους, να τις μεταφέρουν στην κάθε επαρχία και θα συνεδριάσει και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία για να δει τα μέτρα αντίδρασης που θα πάρει σε αυτή την απόφαση που πάρθηκε σήμερα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν μετά και τη σημερινή απόφαση έχουν πληροφόρηση αν θα διεξαχθούν κανονικά οι τελικές εξετάσεις στα Γυμνάσια, ο κ. Διονυσίου είπε ότι άκουσαν μέτρα στήριξης σε διάφορες άλλες κατηγορίες, δεν άκουσαν ούτε ένα μέτρο στήριξης όσον αφορά τους μαθητές.

«Θεωρούμε πλέον αδιανόητο το ότι θα πραγματοποιηθούν τελικές εξετάσεις των Γυμνασίων. Είμαστε κάθετοι πλέον σε αυτό. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι μαθητές που είναι σπίτι θα πάνε να παρακαθίσουν τελικές εξετάσεις. Δεν θα δεχθούμε το γεγονός ότι οι μαθητές αυτοί θα πάνε πίσω στο σχολείο 2 του Απρίλη -και αν πάνε 2 του Απρίλη και με ποιον τρόπο θα πάνε 2 του Απρίλη, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε πλέον εμπιστοσύνη πως θα επιστρέψουν τα παιδιά- και θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα Γολγοθά με τα διαγωνίσματα όπως είδαμε τώρα στα Λύκεια και τις Τεχνικές», πρόσθεσε.

Αυτό, συνέχισε ο κ. Διονυσίου, δε θα το δεχθούν με τίποτε.

«Όπως και το γεγονός ότι δεν θα δεχθούμε να μας πουν παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς κλιματιζόμενες αίθουσες. Επειδή κανένας άλλος δεν ενδιαφέρθηκε να στηρίξει τα παιδιά του Γυμνασίου, οι μόνοι που έχουν να τους στηρίξουν είμαστε εμείς οι οργανωμένοι γονείς, και κάποια πράγματα πλέον τα θεωρούμε ως κόκκινη γραμμή. Δεν θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε με τίποτε», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Παρακολουθήστε την πρωτοποριακή και διαδραστική παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2021 στις 7μμ.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ