ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γονείς: Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για rapid tests στους μαθητές

Η Συνομοσπονδία καλεί τους μαθητές, παρόλο ότι η διενέργεια του τεστ δεν είναι υποχρεωτική, να κατανοήσουν ότι η συνέχιση της εκπαίδευσής τους με φυσική παρουσία εξαρτάται από τη διασπορά του ιού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για διενέργεια rapid tests σε όλους τους μαθητές που επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι θέση της «ήταν και είναι όπως γίνει κάθε δυνατή ενέργεια εκ μέρους της Πολιτείας για να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία, κάτω υπό συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να κινδυνεύει η δική τους υγεία, η υγεία των εκπαιδευτικών τους αλλά και των οικείων τους».

Η Συνομοσπονδία καλεί τους μαθητές, «παρόλο ότι η διενέργεια του τεστ δεν είναι υποχρεωτική, να κατανοήσουν ότι η συνέχιση της εκπαίδευσής τους με φυσική παρουσία εξαρτάται από τη διασπορά του ιού».

«Η διενέργεια των τεστ θα επιτρέψει να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους διά ζώσης μέσα στις σχολικές μονάδες με ασφάλεια, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις», προσθέτει.

Επίσης, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν το τεστ και προσθέτει πως «σ’ ολόκληρο τον κόσμο η επαναφορά στην ομαλότητα εξαρτάται από τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

«Με λίγη προσπάθεια ευελπιστούμε ότι σιγά-σιγά όχι μόνο θα επιστρέψουν οι τελειόφοιτοι στα σχολεία, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές», αναφέρει.

«Συλλογικός στόχος όλων μας, μέσα από την ανάληψη της ατομικής ευθύνης, είναι η συνέχιση της σχολικής χρονιάς χωρίς άλλους περιορισμούς, με όλα τα παιδιά στα σχολεία τους όπου μέσα από ποιοτικότερες συνθήκες μάθησης θα προάγεται και η σωματική και η ψυχική τους υγεία», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση