ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η απάντηση Προδρόμου στις αντιδράσεις γονέων για 22 ανεξεταστέους στο Παγκύπριο

Η επιστολή που απέστειλε ο αρμόδιος Υπουργός στους 17 γονείς

Newsroom K

Απάντηση στην επιστολή 17 γονέων σε σχέση με τους 22 τελειόφοιτους μαθητές οι οποίοι έμειναν ανεξεταστέοι στο Παγκύπριο Γυμνάσιο δίδει ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.  Με επιστολή του την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμου Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει ότι έχει γίνει συνεννόηση με την Διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου προκειμένου να επανεξετασθούν ορισμένες περιπτώσεις μαθητών/τριών με «οριακή» βαθμολογία ασκώντας, εάν είναι δυνατό, σε πρόσθετο βαθμό, λογική επιείκειας.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει στην επιστολή ο κ. Προδρόμου, τα σχολεία αντιμετωπίζουν παγκυπρίως πλειάδα περιπτώσεων όπου είναι δυσχερής η απόλυση του αριθμού μαθητών/τριών, λαμβανομένου υπόψη ότι στις παγκύπριες εξετάσεις μεγάλος αριθμός υποψηφίων βαθμολογήθηκαν μεταξύ 0 και 5 μονάδων. «Συγκεκριμένα τέτοια χαμηλή βαθμολογία υπήρξε για περισσότερους από 20% στα Νέα Ελληνικά και περίπου το 1/3 στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Λογιστική και την Ιστορία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Δείτε τη σχετική επιστολή:

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, που ανέδειξε σε προηγούμενα δημοσιεύματα της η «Κ», οι γονείς οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην σχετική επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Παιδείας έκαναν λόγο για παράτυπους χειρισμούς εκ μέρους της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και για τιμωρητική αντιμετώπιση συγκεκριμένων τελειοφοίτων.

«Έχει έρθει στην αντίληψή μας ότι η διεύθυνση του σχολείου δεν τήρησε τις σωστές διαδικασίες όσον αφορά τη διενέργεια της σχετικής συνεδρίας του καθηγητικού συλλόγου κατά την οποία θα εξεταζόταν το θέμα των τελειοφοίτων. Καταγγέλλουμε ότι με παράτυπους χειρισμούς, οι οποίοι περιελάμβαναν μέχρι και την απόκρυψη από τους εκπαιδευτικούς σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου, η διεύθυνση του σχολείου καθοδήγησε (ή μέχρι και ‘τρομοκράτησε’, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί του σχολείου) τον Καθηγητικό Σύλλογο, ούτως ώστε να δεχθεί ως τετελεσμένη την άδικη και τιμωρητική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων τελειοφοίτων», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι γονείς στην επιστολή τους.

Η επιστολή των γονέων είχε κοινοποιηθεί στην επίτροπο Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδου και επίτροπο του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, με αίτημα να εξετάσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνάσιο Λοϊζο Σέπο και του καθηγητικού συλλόγου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση