ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ημερίδα για τις νέες τάσεις στην Επιστήμη της Κοσμητολογίας και των φυσικών προϊόντων υγείας

Την Ημερίδα διοργανώνει το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, διοργανώνει Ημερίδα την Τετάρτη 15 Μαΐου, με θέμα τις νέες τάσεις στην Επιστήμη της Κοσμητολογίας και των φυσικών προϊόντων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου, στη Λευκωσία, στις 17:00.

Η Επιστήμη της Κοσμητολογίας συνιστά στις μέρες μας έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους κλάδους και τα καλλυντικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Στόχος της Ημερίδας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ερευνητές/τριες, επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου και φοιτητές/τριες να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στα καλλυντικά και στα φυσικά προϊόντα. Στις ομιλίες θα διερευνηθούν οι ιδιότητες των φυτικών συστατικών, ο ρόλος της καινοτομίας, οι αρχές που διέπουν τις εταιρείες που παράγουν καλλυντικά, καθώς και το κανονιστικό πλαίσιο που ορίζει η Νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η αποτελεσματικότητα όσο και η ασφαλής χρήση τους. Επιπλέον, θα συζητηθούν οι επαγγελματικές προοπτικές στον χώρο της Κοσμητολογίας και η συμβολή μεταπτυχιακών σπουδών σε αυτό τον τομέα.

«Μέσα από τη δημόσια διεπιστημονική συζήτηση, ευελπιστούμε να αναδειχθεί ο ρόλος της φύσης ως πηγή πρώτων υλών μέσω της συμμετοχής και συνέργειας καταρτισμένων και εξειδικευμένων επιστημόνων της Κοσμητολογίας», σχολιάζει ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, Δρ Χαράλαμπος Τριάντης. «Επιπλέον, επιδιώκουμε την ανταλλαγή γνώσης και δικτύωσης μεταξύ ακαδημαϊκών, βιομηχανίας και ρυθμιστικών φορέων, με απώτερο στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη ασφαλών, αποτελεσματικών και βιώσιμων καλλυντικών προτάσεων.»

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 17:00 και περιλαμβάνει εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα, ανάμεσά τους ο Συντονιστής του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας» του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Γεώργιος Καρίκας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Για την Κοσμητολογία ως ένα συναρπαστικό πεδίο επιστημονικής καινοτομίας θα μιλήσει ο Δρ Κωνσταντίνος Γαρδίκης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στην APIVITA, ενώ στον έλεγχο των καλλυντικών προϊόντων και τη σχετική νομοθεσία θα αναφερθεί η κα Μαρία Σταύρου, Υπεύθυνη του Τομέα Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών. Για τη δομή και τις προοπτικές της Βιομηχανίας των καλλυντικών θα μιλήσουν η Μαρία Σακέλη, Sales Manager στη Cyprus Pharma, και η Σμαραγδή Ταλάκη, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Intermed. Τέλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Frederick, Δρ Χαράλαμπος Τριάντης, θα παρουσιάσει το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας», το οποίο θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick από το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο, που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Για δήλωση συμμετοχής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώΠληροφορίες: τηλ. 22394466 (κα Αντιγόνη Πατσαλίδου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση