ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου - Μεταπτυχιακή εκπαίδευση

Τα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα του ΙΝΓΚ απευθύνονται σε απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας και άλλων συναφών κλαδών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εκπαίδευση σε επαγγελματικό περιβάλλον, εγγυημένος μικρός αριθμός εισακτέων φοιτητών, φοιτητές ενταγμένοι σε ερευνητικές ομάδες, απόφοιτοι με βιογραφικό πλούσιο σε εργασιακή εμπειρία, πέραν των τριών δεκαετιών εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν τη φόρμουλα στην οποία βασίστηκε η μεταπτυχιακή εκπαίδευση που προσφέρει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Τα προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι κατάλληλα για απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας και άλλων συναφών κλαδών, οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε Μεταπτυχιακό η Διδακτορικό επίπεδο. Όλα τα προγράμματα είναι πλήρως πιστοποιημένα από τους αρμόδιους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Προγράμματα Μάστερ (MSC) και Διδακτορικά (PHD)

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι επικεντρωμένα στους τομείς ειδίκευσης του Ινστιτούτου. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στους πιο κάτω κλάδους με την προσθήκη ενός νέου προγράμματος στον ανερχόμενο κλάδο της Βιοτεχνολογίας.
• Ιατρική Γενετική (MSc και PhD)
• Μοριακή Ιατρική (MSc και PhD)
• Νευροεπιστήμη (MSc και PhD)
• Βιοϊατρική Έρευνα (MSc)
• Βιοτεχνολογία (MSc)

Τα προγράμματα Μάστερ συνδυάζουν μαθήματα μαζί με διατριβή (Research/Library project) και προσφέρονται σε πλήρη φοίτηση με διάρκεια 13 μηνών και σε μερική φοίτηση με διάρκεια 24 μηνών. Το πρόγραμμα Βιοϊατρικής Έρευνας έχει διάρκεια 2 χρόνια πλήρης φοίτησης και 3 χρόνια μερικής φοίτησης.

Τα Διδακτορικά προγράμματα συνδυάζουν μαθήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου μαζί με ερευνητική διατριβή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τα διδακτορικά προγράμματα προσφέρονται σε πλήρη φοίτηση με διάρκεια σπουδών 4-6 χρόνια και σε μερική φοίτηση με διάρκεια σπουδών 6-8 χρόνια. Προσφέρονται υποτροφίες στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού.

 

Εκπαίδευση & Εργασιακή εμπειρία

Οι φοιτητές εντάσσονται στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής. Οι ερευνητικές διατριβές των φοιτητών εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντάς τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Το μοντέλο εκπαίδευσης που εφαρμόζει το ΙΝΓΚ είναι καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν η έρευνα, οι διαγνωστικές και κλινικές υπηρεσίες μαζί με την εκπαίδευση. Οι φοιτητές κινούνται σε ένα ζωντανό εργασιακό περιβάλλον και έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα διάφορα Τμήματα του ΙΝΓΚ και να εκπονήσουν τις ερευνητικές διατριβές τους σε πληθώρα θεμάτων.

Οι αιτήσεις εισδοχής για φοίτηση στα προγράμματα του ΙΝΓΚ γίνονται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα https://www.cing.ac.cy/education όπου είναι διαθέσιμος ο οδηγός σπουδών καθώς και όλα τα θέματα για τις αιτήσεις των Διδακτορικών θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ για πληροφορίες η και για διευθέτηση ραντεβού για εξατομικευμένη ενημέρωση.
Τηλέφωνο: +357 22392840 / 841 / 844
Email: education@cing.ac.cy
Ιστοσελίδα: https://www.cing.ac.cy/education

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση