ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταδικάζουν το νέο περιστατικό βίας σε σχολείο γονείς και εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη τους να κατέλθουν σήμερα σε μονόωρη στάση εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την καταδίκη της για το σοβαρό περιστατικό βίας που εξελίχθηκε σε σχολείο της Επαρχίας Λάρνακας εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ενώ την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων βίας εκφράζουν και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, που μετέβησαν το πρωί στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στην ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων αναφέρεται ακόμα ότι, «μεταφέρουμε τη συμπαράστασή και συμπάθεια μας προς τον μαθητή και τους εκπαιδευτικούς, που έχουν τραυματιστεί αλλά και στις οικογένειές τους. Δηλώνουμε επίσης ότι θα στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες για άμεση λήψη μέτρων για αποφυγή μελλοντικών περιστατικών βίας».

Η Συνομοσπονδία, «κατανοεί την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών και στηρίζει την απόφαση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ & ΟΛΤΕΚ για αποχή από τα μαθήματα, για μία διδακτική περίοδο, σήμερα Τετάρτη» και παράλληλα εκφράζει την βαθιά ανησυχία της και «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας».

Απευθύνει τέλος έκκληση στους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση και κατ’ επέκταση, την οριστική καταπολέμηση τους.

Σε ανακοίνωση τους οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ εκφράζουν «την έντονη ανησυχία, προβληματισμό αλλά και αγανάκτηση" για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα να εκδηλώνονται πολύ σοβαρά κρούσματα βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς σε σχολικές μονάδες.

Οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, μετά και το πολύ σοβαρό περιστατικό, αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη τους να κατέλθουν σήμερα σε μονόωρη στάση εργασίας σε όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, την 5η περίοδο, στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα ότι "δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την ώρα που κινδυνεύει η ασφάλεια και υγεία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, εξαιτίας της αύξησης των ακραίων συμπεριφορών βίας και παραβατικότητας".

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτίθεται να ζητήσουν κατ’ επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για συζήτηση του θέματος και για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, να ζητήσουν συναντήσεις με άλλους εκπαιδευτικούς εταίρους (Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, Οργανωμένους Γονείς, Σύνδεσμο Διευθυντών, ΠΣΕΜ κ.ά.) για λήψη κοινών αποφάσεων και ανάληψη δράσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα υπάρχει σύνδεση με χώρους της πανεπιστημιούπολης συμπεριλαμβανομένων των εργαστήριων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X