ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:06
 

Καθυστερεί η τοποθέτηση περιφράξεων στα σχολεία, λένε οι γονείς

Προειδοποιούν ότι τα παιδιά δε θα μπουν στις τάξεις τον Σεπτέμβρη εάν δεν μπουν οι περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καθυστερήσεις στην κατασκευή περιφράξεων σε σχολικές μονάδες, διαπιστώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου θα κατονομάσουν δημόσια τα σχολεία που δεν θα έχουν περίφραξη αλλά και τις σχολικές εφορείες που αμέλησαν να το πράξουν.

Τονίζουν, παράλληλα, ότι αν έως τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι περιφράξεις και δεν έχουν τοποθετηθεί θυροτηλέφωνα, οι γονείς δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά των σχολείων αυτών να μπουν στις τάξεις και την ευθύνη θα την έχουν οι σχολικές εφορείες.

Σε ανακοίνωση τους, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης εκπαίδευσης αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει αποφασίσει την κατασκευή ψηλών περιφράξεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθώς και την τοποθέτηση θυροτηλεφώνων, προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτό έχουν δοθεί χρηματικά ποσά για κάθε μία σχολική μονάδα στην οικεία Σχολική Εφορεία.

«Δυστυχώς όμως, παρόλο που το χρονικό ορόσημο ολοκλήρωσης όλων των περιφράξεων είναι η 30η Μαΐου, σε πολλές σχολικές μονάδες παρουσιάζονται καθυστερήσεις. Μέσα από έρευνα που έχουμε διενεργήσει σε ολόκληρη την Κύπρο, έχει διαπιστωθεί κωλυσιεργία εκ μέρους κάποιων σχολικών εφορειών. Η καθυστέρηση αυτή είναι για μας αδικαιολόγητη και ανεπίτρεπτη. Γνωρίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών έχει στείλει σε όλες τις σχολικές εφορείες τις προδιαγραφές για τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο τους και τους έχουν δοθεί τα απαραίτητα για κάθε ένα από τα σχολεία της δικαιοδοσίας τους. Πέραν του ποσού που έχει ήδη δοθεί, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που μία Εφορεία αποδείξει ότι χρειάζεται επιπλέον λεφτά, θα της δοθούν. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων εκ μέρους κάποιων σχολικών εφορειών, αδικαιολόγητη», σημειώνουν.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι μέσα στα μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων, έχουν δοθεί λεφτά στις σχολικές εφορείες για να διενεργήσουν ηλεκτρολογικό έλεγχο στα σχολεία και να εξασφαλίσουν το απαραίτητη πιστοποιητικό.

«Παράλληλα οι σχολικές εφορείες πρέπει να μεριμνήσουν για πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάθε σχολείο. Επειδή για μας η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, στις 30 Ιουνίου θα κατονομάσουμε δημόσια τα σχολεία που δεν θα έχουν περίφραξη αλλά και τις σχολικές εφορείες που αμέλησαν να το πράξουν. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αν έως τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι περιφράξεις και δεν έχουν τοποθετηθεί θυροτηλέφωνα, οι Γονείς δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά των σχολείων αυτών να μπουν στις τάξεις. Και την ευθύνη θα την έχουν οι σχολικές εφορείες», καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X