ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κινητά στα σχολεία: Από σύσταση μέχρι αποβολές προβλέπουν οι ποινές

Η παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας στη «Διασπορά Ειδήσεων»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ούτε ξαφνικό ούτε πρωτόγνωρο χαρακτήρισε το μέτρο για την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, καθώς όπως είπε έχει εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων», η κα Μιχαηλίδου, ο λόγος που αποφασίστηκε αυτό το μέτρο είναι ότι τα παιδιά αποπροσανατολίζονται και αποξενώνονται, σύμφωνα με έρευνες. Διευκρινίζοντας η Υπουργός, ανέφερε ότι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν το κινητό τηλέφωνο τους, ωστόσο θα μπορεί να είναι μόνο στην τσάντα τους.

Όσο αφορά τις ποινές σε περίπτωση παραβίασης του κανονισμού, η Υπουργός επισήμανε ότι οι ποινές θα είναι πολύ προσεκτικές και πολύ εστιασμένες σε εκπαιδευτικά κριτήρια, προσθέτοντας ότι αρχικά θα γίνεται σύσταση ενώ θα υπάρχει και μέχρι αποβολή.

Σε προηγούμενες τις δηλώσεις η Υπουργός σημείωσε ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή καθώς δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση μεταξύ των εταίρων, χαρακτήρισε ωστόσο την πρόταση που φέρνει το Υπουργείο στη Βουλή ως την πιο ισορροπημένη.

Αναλυτικά όσα είπε η Υπουργός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση