ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κλείδωσε» η πρώτη συνάντηση ΠΟΕΔ - Υπ. Παιδείας: Τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι

Τι ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Πρόεδρος της Οργάνωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρώτη της συνάντηση με τη νέα Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων, κατά την οποία θα συζητηθούν τα ανοιχτά ζητήματα της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Πρόεδρος της Οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε ότι η νέα Υπουργός έχει τελειώσει την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, έχει άμεση σχέση με την Δημοτική εκπαίδευση και ότι η ΠΟΕΔ συνεργάστηκε μαζί της πολλάκις όταν ήταν διευθύντρια του παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σε ερώτηση ποια ζητήματα περιλαμβάνονται στην αρχική ατζέντα, η κ. Βασιλείου είπε ότι πρωτίστως υπάρχει το θέμα της προδημοτικής εκπαίδευσης καθώς εκκρεμεί η νομοθεσία για την προς τα κάτω επέκταση. Θέση της οργάνωσης, όπως εξήγησε, είναι ότι η επέκταση πρέπει να γίνει μέσα από τις δομές του δημόσιου σχολείου. Πρόσθεσε πως υπάρχουν ζητήματα τα οποία αφορούν την ενιαία εκπαίδευση «και πώς καταλήγουμε στον τελικό στόχο» καθώς επίσης και το θέμα που αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα σε ζητήματα που αφορούν την αύξηση των οργανικών θέσεων και τη στήριξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει και το θέμα της στήριξης και της αύξησης του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας «η οποία καλείται να διαχειριστεί πάρα πολλά ζητήματα».

Σε σχέση με τα ολοήμερα σχολεία, η κ. Βασιλείου έθιξε δύο σημεία. Πρώτον, όπως υποστήριξε, ο θεσμός βοηθά και το εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά είναι και ένας τρόπος με τον οποίο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά και ωφέλιμα. Υπενθύμισε πως πρόκειται για έναν θεσμό που η ΠΟΕΔ στήριξε επομένως συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει επέκταση του θεσμού σε περισσότερα σχολεία. Εξέφρασε ωστόσο την ανάγκη να βελτιωθεί το υφιστάμενο καθεστώς. Κληθείσα να πει τι προβλήματα προκύπτουν, η κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στην έλλειψη αναλυτικών προγραμμάτων στα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια του πρωινού με το απογευματινό σχολείο, ενώ θα πρέπει να διορθωθεί και το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση