ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:05
 

Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Για περίοδο δύο εβδομάδων, από αύριο 11 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2020

Newsroom K

Με μήνυμα του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ενημέρωσε την πανεπιστημιακή κοινότητα για τα πιο κάτω προληπτικά και προδραστικά μέτρα σε συνέχεια και της άμεσης απόφασης για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά τη διαπίστωση ότι μέλη της Σχολής ενδεχομένως να ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα:

Αναστολή των μαθημάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου για περίοδο δύο εβδομάδων, από αύριο 11 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2020

Αναστολή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Λητώ Παπαχριστοφόρου και Βρεφοκομικού Σταθμού Πανεπιστήμιου Κύπρου για την ίδια περίοδο: 11 Μαρτίου 2020 – 25 Μαρτίου 2020

Αναστολή της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Αθλητικού Κέντρου για το κοινό και τους φοιτητές

Θα ήθελα να τονίσω ότι το μέτρο της αναστολής είναι ένα προληπτικό μέτρο, ώστε με τον περιορισμό των συναθροίσεων να προστατέψουμε την κοινότητά μας και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εκδήλωσης κρούσματος. Αυτό απαιτεί βεβαίως και την ανάληψη προσωπικής ευθύνης, από τον καθένα μας, που καλείται να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου θα λειτουργούν κανονικά. Νοείται ότι συνάδελφοι που παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης καλούνται να εργάζονται εξ αποστάσεως από το σπίτι. Επιπλέον συνάδελφοι που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό από χώρες κατηγορίας 1 και 2 θα πρέπει να περιοριστούν στο σπίτι τους για 14 μέρες, διάρκεια που συνιστά το Υπουργείο Υγείας. Οι σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες βρίσκονται διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://www.pio.gov.cy/coronavirus/press.html

Αναβολή ή ακύρωση δημόσιων ανοικτών διαλέξεων, εκδηλώσεων και συναθροίσεων στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2020, ανεξαρτήτως διοργανωτή.

Καθώς η διεθνής κατάσταση των χωρών όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προτρέπονται να μεταθέσουν όλα τα ταξίδια τους μετά τις 30 Απριλίου 2020, ειδικά για τις χώρες που ανήκουν στις κατηγορίες 1 και 2. Για ήδη προγραμματισμένα μη αναγκαία ταξίδια, τα μέλη της κοινότητας προτρέπονται εντόνως να τα ακυρώσουν. Σε περίπτωση μη ακύρωσης τα μέλη της κοινότητάς μας θα πρέπει με την επιστροφή τους να αυτοπεριοριστούν, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά μέλη του προσωπικού που επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν από το εξωτερικό, από χώρες κατηγορίας 1 και 2, καλούνται σύμφωνα και με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας να αυτοπεριοριστούν. Η ρύθμιση της αναγκαστικής άδειας απουσίας τους για το διοικητικό προσωπικό θα γίνει από την Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού.

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση με απαντήσεις στα διάφορα θέματα τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X