ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλειστό παραμένει το Ειδικό Σχολείο στην Πάφο λόγω κρουσμάτων

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επαναλειτουργία του Eιδικού σχολείου στην Πάφο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επαναλειτουργία του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη στην Πάφο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μικελλίδη Αναπληρωτή Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει αναστείλει τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη στην Πάφο, λόγω κάποιων κρουσμάτων τα οποία είχαν παρουσιαστεί τις προηγούμενες μέρες και τα οποία ήταν σε καραντίνα όπως και οι επαφές που είχαν μεταξύ τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Μικελλίδης, λόγω και της ιδιαιτερότητας του σχολείου με παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και την ανησυχία που θα μπορούσε να υπάρχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, έχει αναστείλει προς το παρόν τη λειτουργία του , έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια επιδημιολογικά πράγματα για το σχολείο και να επαναλειτουργήσει”, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όπως αυτό γίνει σύντομα ενώ σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο θα τύχουν τις επόμενες μέρες, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα υπόλοιπα σχολεία στην Επαρχία Πάφου ο Αναπληρωτής Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου ανέφερε πως τα πράγματα κυλούν ομαλά, προσθέτοντας πως ωστόσο πως μεμονωμένα κρούσματα ή επαφές μαθητών ή εκπαιδευτικών με κρούσματα εκτός σχολείου είναι αναμενόμενα. Αυτοί οι οποίοι πρέπει να είναι σε περιορισμό είναι σε περιορισμό, και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους, ανέφερε.

Ακολούθως ανέφερε πως σήμερα το Υπουργείο Παιδείας κεντρικά θα δημιουργήσει μια άλλη ομάδα ιχνηλάτησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε πιο άμεσα να δίνονται οι πληροφορίες σε αυτή την ομάδα και να παίρνονται αμεσότερα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε σχολείο.

Έστειλε επίσης το μήνυμα να μείνουν όλοι ψύχραιμοι, σημειώνοντας πως είναι κάτι το οποίο θα το περάσουμε μαζί όπως περάσαμε και πολλά άλλα ως κράτος.

Θεωρώ υποχρέωση όλων μας συνέχισε, να κρατήσουμε όσο το δυνατό με φυσική παρουσία την φοίτηση των παιδιών μας, εκτιμώντας πως πραγματικά είναι τεράστιας σημασίας για τα παιδιά να έρχονται σχολείο.

Επεσήμανε δε πως θέλουν συνεργάτες τους, όλους και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, επιδεικνύοντας όλοι ψυχραιμία και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Εμείς είμαστε πάντα δίπλα τους, κατέληξε ο κ. Μικελλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση