ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λεωφορεία παρέλαβαν μαθητές από το σπίτι - Σε εφαρμογή το Door To Door (εικόνες)

Το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στην έναρξη του προγράμματος μεταφοράς μαθητών «Door to Door» παρέστη σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών κ. Αντρέα Νικηφόρου. Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο στο οποίο παρέστη ο Υπουργός ξεκίνησε από την οδό Λάρνακος 29 στην Ορμίδεια, στις 7:05 π.μ., με κατεύθυνση το Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμίδειας.

Το πρόγραμμα «Door to Door» αφορά στη μεταφορά μαθητών Δημοτικής Εκπαίδευσης στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που θα τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βήμα, το οποίο στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην ταυτόχρονη διευκόλυνση των γονιών.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική για τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές, την εκπαίδευση, όπως και επίσης και για τους μαθητές δημοτικού και τους γονείς τους, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η πιλοτική φάση της μεταφοράς μαθητών δημοτικού από σπίτι σε σπίτι στα δημοτικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι το πρόγραμμα «Ξεκινά με 13 δημοτικά σε όλες τις Επαρχίες. Είχαμε 313 μαθητές παγκύπρια, 3 δημοτικά στην Λευκωσία, 2 στην Λεμεσό, 2 στη Λάρνακα, 3 στην Επαρχία Αμμοχώστου και 3 στην Πάφο. Είναι μια υπηρεσία η όποια έχει κοινωνικά και άλλα οφέλη, θα διευκολύνει τους γονείς και θα έχει επίσης οφέλη στο κυκλοφοριακό. Σήμερα συνομίλησα με αρκετούς γονείς τους δρομολόγιου που ακολούθησα, οι οποίοι ήταν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι που προσφέρεται αυτή η υπηρεσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση