ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:57
 

Λήξαν μεν άλλα με προεκτάσεις το ζήτημα της μαντίλας

Σε εκκρεμότητα η πειθαρχική έρευνα του Υπουργείου, η έρευνα της Επιτρόπου Διοικήσεως και η παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Mπορεί το θέμα με την εκδίωξη της μαθήτριας να θεωρείται λήξαν όπως ανέφερε το Σάββατο (07/09) ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να κατευνάσει τα πνεύματα και να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες. Η πειθαρχική έρευνα που ο ίδιος διέταξε βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και ενώ βρίσκεται και σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη διερεύνηση από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ως επίσης και η η παρέμβαση της Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Με αυτά τα δεδομένα πολλοί θεωρούν πως ο υπουργός προδικάζει την κατάληξη της όλης υπόθεσης.

Σε αυτό το πνεύμα κυμαίνεται και η αντίδραση του ΑΚΕΛ, το οποίο λίγη μόλις ώρα μετά τη συνάντηση Υπουργού, διευθυντή και μαθήτριας στα γραφεία του Υπουργείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού.
Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ θέτει το ερώτημα «από πότε θύτης και θύμα σε μια σοβαρή υπόθεση, για την οποία η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, έρχονται σε επαφή, πριν μάλιστα από την οποιαδήποτε διερεύνηση για να επιλύσουν «διαφορές»;

Η ανακοίνωση συνεχίζει με το «από πότε ο Υπουργός Παιδείας αξιολογεί από αέρος διευθυντές και αποφαίνεται ότι αυτοί «είναι από τους καλύτερους» δίνοντας έτσι εκ των προτέρων συγχωροχάρτι», καταλήγοντας πως ο «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί τον ηθικό αυτουργό για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Δεν κοπάζουν οι αντιδράσεις

Πέρα όμως από την τοποθέτηση του ΑΕΚΛ, αρκετοί είναι αυτοί που μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την αντίθεση τους ως προς την πρωτοβουλία του Υπουργείου. Πολύς λόγος γίνεται για επικοινωνιακά τεχνάσματα τη στιγμή που εξετάζεται η απαγόρευση βλεφαρίδων, ενώ άλλοι μιλούν για προεξόφληση της πειθαρχικής έρευνας. Διιστάμενες είναι εξάλλου οι απόψεις σχετικά και με την ορθότητα της απόφασης του διευθυντή. Όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ της έντυπης «Κ», οι Κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων δεν παρέχουν σαφείς κατευθύνσεις ως προς το τι επιτρέπεται και τι όχι αναφορικά με τη μαντίλα, και ούτε έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην ειδική επιτροπή που θέσπισε το Υπουργείο στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκπαίδευσης.

Οι δηλώσεις

Με το πέρας της συνάντησης ανάμεσα σε Υπουργό, μαθήτρια, και διευθυντή του σχολείου, άπαντες προέβησαν σε δηλώσεις, αναφέροντας πως το θέμα είναι λήξαν και πως τη Δευτέρα (09/09) η Άλαα θα επιστρέψει στο σχολείο της κανονικά με τη μαντίλα. Η νεαρή μαθήτρια δήλωσε πως «λύσαμε το πρόβλημα με τον κ. Υπουργό και τον Διευθυντή. Είμαι εντάξει με όσα είπαμε και τη Δευτέρα επιστρέφω στο σχολείο κανονικά και θα προσέχω περισσότερο στα μαθήματα μου».

Από την πλευρά του ο ΥΠΠΑΝ κ. Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε πως «το θέμα έχει λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της μαθήτριας, των συμμαθητών της και του σχολείου». Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαμπιαούρης, δόθηκε λύση στο ζήτημα και η μαθήτρια θα πάει τη Δευτέρα "χαρούμενη και ευτυχισμένη στο σχολείο της και θα έχει την πλήρη στήριξη του Διευθυντή της, του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και του Υπουργού της», για να προσθέσει ότι «οποιαδήποτε άλλη κίνηση γίνει σίγουρα δεν θα ήταν προς όφελος των παιδιών».

Σε ερώτηση αν η Άλαα θα συνεχίσει να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «θα είναι στο σχολείο της κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα με την πλήρη στήριξη του Διευθυντή και όλων εμάς των υπολοίπων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:42

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X