ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μείωση διδάκτρων ζητούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Παν. Κύπρου

Δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τους καθηγητές τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μείωση των διδάκτρων της τάξης του 20% στα μεταπτυχιακά προγράμματα, λόγω της πανδημίας, ζητούν οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τους προβληματισμούς τους όσον αφορά τα δίδακτρα των προγραμμάτων και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν λόγω του Covid-19, θέτουν, με επιστολή τους, στον Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κύπρου και στον Κοσμήτορα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Τους ευχαριστούν, παράλληλα, για τον σχεδιασμό των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου και δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τους καθηγητές τους.

«Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση και η οικονομία έχει πληγεί με ανεπανόρθωτο τρόπο. Οι οικονομικές και υγειονομικές συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, τείνουν να αγγίξουν κάθε οικογένεια και κάθε φοιτητή του Πανεπιστημίου μας. Σε Μεταπτυχιακό επίπεδο πολλοί είναι οι φοιτητές που εργάζονται για να πληρώσουν τα δίδακτρα τους και οι οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19 έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων τους», προσθέτουν.

Όσον αφορά τη φοίτηση τους στο πανεπιστήμιο, οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρουν ότι δέχονται ένα τεράστιο πλήγμα ως φοιτητές.

«Βασικότερο όλων είναι ότι λόγω της κατάστασης αδυνατούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα δια ζώσης, και αναγκαζόμαστε να τα παρακολουθούμε διαδικτυακά, που όπως γνωρίζεται δεν έχουν την ίδια επίδραση όσο δια της φυσικής παρουσίας. Η γνώση που λαμβάνουμε αν μη τι άλλο δεν είναι η ίδια και γενικά η φοίτησή μας έχει επηρεαστεί αρνητικά. Επιπλέον, αρκετοί από τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές ήρθαν από το εξωτερικό επωμιζόμενοι το κόστος της διαμονής τους στην Κύπρο, ενώ στην ουσία δεν χρειαζόταν αφού τα μαθήματα γίνονται μέσω διαδικτύου. Οι πλείστοι από αυτούς τους φοιτητές παράλληλα με την φοίτηση τους εργαζόντουσαν σε επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες έχουν διακόψει την λειτουργία τους», σημειώνουν.

Αναφέρουν, επιπρόσθετα, ότι το αναγραφόμενο κόστος των διδάκτρων το οποίο δέχτηκαν να καταβάλλουν οι φοιτητές, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού βασική προϋπόθεση ήταν τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης.

«Άλλωστε αυτός ήταν ένας λόγος για πολλούς συμφοιτητές να διαλέξουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφεύγοντας άλλα εξ αποστάσεως προγράμματα των οποίων το κόστος είναι μειωμένο. Λαμβάνοντας υπόψιν τα πιο πάνω, για λόγους αρχής και Κοινωνικής Ευθύνης του Πανεπιστημίου Κύπρου ως δημόσιο ίδρυμα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει ουσιαστική μείωση των διδάκτρων της τάξης του 20% στα μεταπτυχιακά προγράμματα μας, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία», καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση