ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέρα STEM για κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών

Στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποιεί για δεύτερη φορά στη Λεμεσό Μέρα STEM, δίνοντας την ευκαιρία σε κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Τεχνολογίας, της Επιστήμης και της Μηχανικής.

Η Μέρα STEM θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 13:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό και, στο πλαίσιό της, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους τομείς STEM μέσα από πειράματα και ευχάριστα εργαστήρια στην Αρχιτεκτονική, την Πολιτική Μηχανική, τη Ρομποτική και τη Φυσική. Τα εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα από μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού της Πολυτεχνικής Σχολής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Επιστημών Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick και θα διεξαχθούν σε συνεργασία με μέλη της ερευνητικής και φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου. Θα πραγματοποιηθούν, επιπλέον, εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης των κοριτσιών, ενώ οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι με πρακτικές συμβουλές σχετικά με το πώς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να στηρίζουν τις επιλογές τους χωρίς να περιορίζονται από στερεότυπα φύλου.

Τα εργαστήρια

Tricks or treats? Πολύχρωμες ανακαλύψεις!

Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος; Φαίνεται ή είναι; Πολλά «γιατί» καθόρισαν την πορεία για πολλές ανακαλύψεις στον χώρο των Επιστημών. Σε αυτό το εργαστήρι, τα δικά σου «γιατί» θα σε οδηγήσουν στη δική σου ανακάλυψη. Θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τη φυσική των χρωμάτων!

Τα ρομπότ στη χώρα των χρωμάτων!

Σε αυτή τη δραστηριότητα, θα προγραμματίσεις το ρομπότ σου πάνω σε μία χρωματιστή διαδρομή. Το ρομπότ σε κάθε χρώμα θα αντιδρά με έναν μοναδικό τρόπο. Αυτό δεν γίνεται… μαγικά, αλλά λόγω της ρύθμισης του αισθητήρα χρώματος.

Σχεδιάζω το σπίτι μου με χρώματα

Μπλε δοκοί, κόκκινα παράθυρα, κίτρινες γέφυρες. Σε αυτό το εργαστήρι, θα αντλήσεις γνώσεις αρχιτεκτονικής και πολιτικής μηχανικής και θα δημιουργήσεις το σπίτι που φαντάζεσαι ώστε να είναι στέρεο, γεμάτο φως και χρώματα!

Ο αγαπημένος μου εαυτός

Μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα κορίτσια να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Στόχος είναι να εκτιμήσουν και να αγαπήσουν τα θετικά χαρακτηριστικά τους και να δημιουργήσουν θετικές σκέψεις και συναισθήματα για τον εαυτό τους.

Η συμμετοχή στη Μέρα STEM είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες:

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023
Προσέλευση: 09:15 - 09:45
Δραστηριότητες: 10:00 - 13:30
Πανεπιστήμιο Frederick, Λεμεσός (Μάριου Αγαθαγγέλου 18, Άγιος Γεώργιος Χαβούζας)

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ μέχρι 1η Νοεμβρίου. 

Η Μέρα STEM προσφέρεται σε κορίτσια 9 - 12 ετών στο πλαίσιο της εκστρατείας του Πανεπιστημίου Frederick για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των κοριτσιών και των γυναικών στη Μηχανική και την Τεχνολογία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση