ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετεγγραφές Κύπριων Φοιτητών Πανεπιστημίων του Εξωτερικού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (Ελληνική ή Αγγλική),

Δελτίο Τύπου

Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ), ανακοίνωσε σήμερα 05/06/2020,* ότι φοιτητές/φοιτήτριες τετραετών, πτυχιακού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο και να λάβουν τίτλο σπουδών από Κυπριακά Πανεπιστήμια μετά από́ φοίτηση σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 60 ECTS (1 χρόνο σπουδών).

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις για μετεγγραφές στα περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου που προσφέρει. Η πρακτική μεταφοράς πιστωτικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εφαρμόζεται από την ίδρυση του και πολλοί φοιτητές έχουν μετεγγραφεί από ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν ήδη αποφοιτήσει.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (Ελληνική ή Αγγλική), της φοίτησης (πλήρης ή μερική) και του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων των διά ζώσης προγραμμάτων (πρωϊνά, απογευματινά, βραδινά).

Οι εγγραφές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το οποίο αρχίζει στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο 22841528 ή admissions@unic.ac.cy

Η Κύπρος, λαμβάνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά της νόσου COVID-19, κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών και να καταστεί ένα από τα πιο ασφαλή κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις χώρες των «πράσινων ζωνών» (χώρες που διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά τον ιό).

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο επίσης ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στις εν λόγω προκλήσεις, αξιοποίησε πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας προσφέροντας από την πρώτη εβδομάδα όλα τα μαθήματα του εξ αποστάσεως. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε φέτος από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2020, στη 42η θέση παγκοσμίως στη σημαντικότητα κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μάθησής του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια άριστη εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Κύπρο.

*Η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.dipae.ac.cy/index.php/el/nea-ekdiloseis/anakoinoseis-el/530-04-06-2020-metengrafes-foititon-se-kypriaka-panepistimia 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση