ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Μέχρι τελευταία στιγμή οι διαβουλεύσεις για τις Μουσικές Σχολές της Ελλάδας

Ειδικές διατάξεις για τους 36 ενδιαφερόμενους δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της υπόθεσης

Newsroom K

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας εκπνέει την Παρασκευή (26/07), και το μείζον ζήτημα που πρόεκυψε με τον αποκλεισμό των αιτητών για τρείς μουσικές σχολές της Ελλάδας παραμένει άλυτο.

Μέχρι στιγμής, τα συναρμόδια Υπουργεία Κύπρου και Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία επί της ζητήματος των 36 δικαιούχων, και ως εκ τούτου η αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης εξακολουθεί να υφίσταται. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης (25/07), το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση, μέσω της οπόιας ανακοινώνει ειδικές διατάξεις για τους 36 επηρεαζόμενους, σε περίπτωση κατά την οπόια επέλθει συμφωνία μετά την εκπνοή της υποβολής αιτήσεων.

Αυτούσια η αναφορά του Υπουργείου

Αναφορικά με το θέμα της μη παραχώρησης θέσεων στις τρεις Μουσικές Σχολές (Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μουσικών Σπουδών Άρτας) στην κατηγορία αλλοδαπών – αλλογενών αποφοίτων Λυκείων κρατών μελών της Ε.Ε., κατηγορία στην οποία εντάσσονται και οι Κύπριοι υποψήφιοι, πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του ΥΠΠΑΝ με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για το θέμα. Σε περίπτωση που οι θέσεις προσφερθούν, οι 36 επηρεαζόμενοι υποψήφιοι και μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν νέα Αίτηση σε Κέντρο Συλλογής Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα λειτουργήσει στο χώρο της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Μόλις υπάρξουν νεότερα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Το ιστορικό όπως είχε αποκαλύψει η «Κ»

Από τις 14 Φεβρουαρίου του 2019 είχε γίνει γνωστή η απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας (Φ.253/ 23170 /Α5), η οποία άλλαζε ριζικά (και, ομολογουμένως, πολύ πιο δίκαια) τον τρόπο πρόσβασης των Ελλήνων υποψηφίων για τα τέσσερα τμήματα μουσικών σπουδών που προαναφέραμε. Ωστόσο στην Κύπρο δεν άλλαξε ο τρόπος εξέτασης, με την δικαιολογία ότι η νομοθεσία μας επιτρέπει αλλαγές μόνο μέχρι 12 μήνες πριν την διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων. Στους γονείς, μαθητές και διδάσκοντες δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι υπήρξε σχετική διαβούλευση με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με κατάληξη την εξαίρεση για την φετινή χρονιά των Κυπρίων υποψηφίων και την δυνατότητά τους να διεκδικήσουν θέσεις σε όλα τα τμήματα μουσικών σπουδών, όπως στο παρελθόν.

Ωστόσο η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, προφανώς επέφερε και διαγραφή της σχετικής «συμφωνίας», με αποτέλεσμα στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων του κυπριακού Υπουργείου Παιδείας (18 Ιουλίου 2019) υπό τον τίτλο: «Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας 2019», να εμφανίζονται ως μόνες επιλογές τα δύο τμήματα μουσικών σπουδών του Καποδιστριακού Αθηνών και του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα το σχετικό «Μηχανογραφικό δελτίο-Αίτηση», πρέπει να κατατεθεί από τους διεκδικούντες θέση στα ΑΑΕΙ Ελλάδος, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X