ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού για νέα σχολική χρονιά

Ζήτησε από τους μαθητές να κρατήσουν τις εμπειρίες της περσινής χρονιάς γιατί από αυτές μπορούν να αντλήσουν πληροφόρηση, διαπιστώσεις και εισηγήσεις για τις πρακτικές του μέλλοντος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της αισιοδοξία και ενέργεια, επισημαίνει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, σε μήνυμα με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, ζητώντας από τους μαθητές να κρατήσουν τις εμπειρίες της περσινής χρονιάς, που διαταράχθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων, «γιατί από αυτές μπορούμε να αντλήσουμε πληροφόρηση, διαπιστώσεις και εισηγήσεις, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί καλές πρακτικές που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Στο μήνυμά της, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά ήταν «τεράστια η πρόκληση για όλους μας, να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε και την ίδια στιγμή να εξισορροπήσουμε δικαιώματά όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση, στο παιγνίδι και στη συμμετοχή, και αυτό γιατί τα δικαιώματά μας συνδέονται μεταξύ τους και εξαρτάται το ένα από το άλλο».

«Σας ζητώ, λοιπόν, να κρατήσετε τις εμπειρίες της περσινής χρονιάς, γιατί από αυτές μπορούμε να αντλήσουμε πληροφόρηση, διαπιστώσεις και εισηγήσεις, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί καλές πρακτικές που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον», σημειώνει. Επίσης, προτρέπει τους μαθητές «να επικεντρωθείτε ομαδικά στην επίλυση των προβλημάτων της σχολικής σας μονάδας». Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι «η συμμετοχή των παιδιών στα σχολικά δρώμενα χρειάζεται αναπλαισίωση, ώστε από φραστική και συμβολική να μεταλλαχθεί σε ουσιαστική».

«Οι καθημερινές δυσκολίες, δεν πρέπει να σας τρομάζουν. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και όπως κάθε νέα αρχή, φέρει μαζί της αισιοδοξία και ενέργεια. Δυναμώστε τη φωνή σας, ντύστε την με επιχειρήματα και χρώματα. Κάντε τους ενήλικες να σας ακούσουν, σπρώξετε τους να κάνουν ό,τι απαιτείται από μέρους τους για να σας ενδυναμώσουν να διεκδικήσετε τους στόχους σας. Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες, με σύμπνοια, αλληλεγγύη θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες και ουσιαστικές λύσεις, που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα για όλα τα παιδιά», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση