ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:41
 

Τα προβλήματα της τεχνικής εκπαίδευσης στη συνάντηση Υπ. Παιδείας με ΟΛΤΕΚ

«Ο κοινός στόχος είναι η βελτίωση του δημόσιου σχολείου, η ποιότητα στην εκπαίδευση και μέρος αυτής της βελτίωσης είναι και η αναβάθμιση», δήλωσε ο κ. Προδρόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα της τεχνικής εκπαίδευσης τέθηκαν στη συζήτηση της πρώτης συνάντησης που είχαν σήμερα ο νέος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, και η ηγεσία της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον διάλογο με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, η οποία δεν ήταν απλώς γνωριμίας, συζήτησαν τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τεχνική εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενικότερη μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαίδευσης και πολλά πράγματα αλλάζουν, ενώ η αντίληψη που συμμερίζονται με τους εκπαιδευτικούς είναι πως από κοινού θα αξιολογήσουν και τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί αλλά και όσα πρέπει ακόμα να γίνουν.

«Με τον Πρόεδρο και την ηγεσία των εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση συμμεριζόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα στις μέρες μας, να δώσουμε περισσότερη σημασία στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Ηδη», συνέχισε, «η διακυβέρνηση έχει καινοτομήσει εγκαινιάζοντας και ενισχύοντας κάποιες καινούριες δομές γιατί πραγματικά στην εποχή μας, η Κύπρος χρειάζεται και αυτή τη διάσταση: τον ορθολογισμό, την επαγγελματική προσέγγιση, την πρακτικότητα στα τεχνικά επαγγέλματα».

Ο κ. Προδρόμου είπε ακόμη πως η κοινή αντίληψη με την ΟΛΤΕΚ είναι πως θα πρέπει συντονισμένα να κάνουν κινήσεις για την ενίσχυση και την ποιοτική αναβάθμιση. Ο κοινός στόχος, σημείωσε, με την ΟΛΤΕΚ και με τις υπόλοιπες οργανώσεις τον οποίο θα εξυπηρετήσουν με συνεργασία και διάλογο, «είναι η βελτίωση του δημόσιου σχολείου, η ποιότητα στην εκπαίδευση και μέρος αυτής της βελτίωσης είναι και η αναβάθμιση, η ενίσχυση και η αναγνώριση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, είπε πως ενημέρωσαν κατά τη συνάντηση τον κ. Προδρόμου για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την τεχνική εκπαίδευση, σημειώνοντας πως έγινε μια συζήτηση κατά την οποία υπήρξε κατανόηση.

«Περιμένουμε ότι όλα αυτά τα θέματα θα προωθηθούν διότι όπως είναι καλά γνωστό και από όλους αποδεκτό, η τεχνική εκπαίδευση έχει να προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο και γι αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί έτσι ώστε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της με το οποίο είναι επιφορτισμένη», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X