ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μονάδα στο διαγώνισμα για τους μαθητές που απέχουν

Για εκφοβισμό και τρομοκρατία κάνει λόγο η ΠΣΕΜ αναφορικά με τις ενέργειες του Υπουργείου

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Στα άκρα και σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του Υπουργείου Παιδείας με την ΠΣΕΜ, μετά και την απόφαση της τελευταίας να απευθύνει κάλεσμα για 4ωρη αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 828/11). Αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών επιβάλλει το υπουργείο μπροστά στην αδιαλλαξία των μαθητών να αποδεκτούν την εφαρμογή των τετραμήνων.

Το Υπουργείο μάλιστα ενημερώνει τις σχολικές μονάδες πως όσοι μαθητές βρεθούν εκτός τάξης κατά τις διδακτικές ώρες της αποχής θα παίρνουν απουσίες, την ίδια ώρα που όσοι απέχουν από προγραμματισμένο διαγώνισμα ενώ βρίσκονται στο σχολικό χώρα θα μηδενίζονται, και δε θα δικαιούνται να παρακαθήσουν σε επαναληπτικό γραπτό ή προφορική εξέταση.

«Δεν γίνεται τίποτα περισσότερο από την πιστή εφαρμογή των σχολικών κανονισμών» επισημαίνει στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Σπύρος Αντωνέλλος, ερωτηθείς αναφορικά με το συγκεκριμένο επίμαχο ζήτημα. Ο κ. Αντωνέλλος ξεκαθαρίζει πως η συγκεκριμένη απόφαση ίσχυε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σημειώνεται παράλληλα πως η εφαρμογή θα ισχύει για όλες τις τάξεις της μέσης εκπαίδευσης και όχι μόνο στην Α’ λυκείου.

Εκφοβισμός και τρομοκρατία

«Τεχνάσματα και τακτικές εκφοβισμού του μαθητικού κινήματος» βλέπει πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση για μηδενισμό των διαγωνισμάτων με δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος. Σημειώνει παράλληλα ότι «κανένα μέτρο δεν πρόκειται να μας εμποδίσει από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των τετραμήνων». Διερωτήθηκε παράλληλα με ποια λογική αποφασίζονται τέτοια μέτρα τη στιγμή που ως ΠΣΕΜ αποτελούν εκλεγμένο και θεσμοθετημένο νομοθετικό σώμα αναγνωρισμένο από την πολιτεία.

Παράλληλα με ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ αναφέρει « ούτε μονάδα στο διαγώνισμα, ούτε απουσίες μπορούν να μας βάλουν αν βγούμε ΟΛΟΙ έξω». Γίνεται λόγος επίσης για εκφοβισμό, τρομοκρατία και απειλές εκ μέρους του Υπουργείου, που ως στόχο έχουν να πλήξουν τις αντιδράσεις των μαθητών για τις εξετάσεις τετραμήνων. 

Προχωρά η αποχή

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΣΕΜ την Τρίτη (26/11), καλούνται οι μαθητές όπως κατέλθουν σε τετράωρη αποχή από τα μαθήματα τους (3η,4η,5η,6η διδακτική περίοδο), ως αντίδραση στη συνεχιζόμενη άρνηση του Υπουργείου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές από την εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων.

Οι μαθητές επιμένουν στην θέση τους ότι θα κλιμακώνουν τα μέτρα και τις αντιδράσεις τους μέχρι την οριστική κατάργηση της νομοθεσίας των τετραμήνων, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καμφθούν από τις όποιες αποφάσεις ληφθούν εναντίον τους.

Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης εξερχόμενος της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη (27/11) ερωτηθείς για την αποχή των μαθητών, σημείωσε ότι «σέβομαι τις αποφάσεις της ΠΣΕΜ, ωστόσο έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος των τετραμήνων και των διαγωνισμάτων αυτή τη στιγμή και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται οποιεσδήποτε αναστατώσεις στα σχολεία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση