ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
 

Ναι στην ολοήμερη αποχή ψήφισαν οι μαθητές

Εντείνουν τα μέτρα αντίδρασης κατά των εξετάσεων τετραμήνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 78,96% των μαθητών ψήφισε ναι, στο σημερινό δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ, για ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα ως μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Το ερώτημα που τέθηκε στο σημερινό δημοψήφισμα ήταν: «Συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;».

Σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.

«Οι μαθητές με ωριμότητα συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μαθητές έχουν άποψη και οφείλουν οι αρμόδιοι να τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Παρά τις προσπάθειες διευθύνσεων και οργανωμένων συνόλων να σαμποτάρουν το δημοψήφισμα μας, η εκλογική διαδικασία έγινε κανονικά στα 52 από τα 55 σχολεία. Στα τρία σχολεία λόγω των πιο πάνω ενεργειών διευθύνσεων και άλλων φορέων δεν έγινε δυνατή η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, κάτι που δεν αναιρεί όμως το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ξεκάθαρο και καθολικό», προσθέτει.

Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, στο δημοψήφισμα ψήφισαν συνολικά 17.775 μαθητές και συγκεκριμένα, ναι ψήφισαν 14.036 μαθητές, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 78,96%, όχι ψήφισαν 2.967, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16,69%, ενώ λευκό-άκυρο ψήφισαν 772, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,34%.

«Ως Γραμματεία της ΠΣΕΜ οφείλουμε να υλοποιήσουμε την ισχυρή εντολή που λάβαμε από την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης των μαθητών. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης του δημοψηφίσματος», καταλήγει .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X