ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:25
 

Νέα καταγγελία για ανεξεταστέο παιδί με σύνδρομο σε γυμνάσιο

Το άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα

Newsroom K

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε και την είδηση ότι 13χρονη με σύνδρομο Down έμεινε ανεξεταστέα στα μαθηματικά σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, ακόμα ένα κρούσμα παρόμοιας αντιμετώπισης μαθητή έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ξανά από σχολείο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, Χαράλαμπο Διονυσίου στο 24news, υπήρξε καταγγελία ενώπιόν του ότι σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, συγκεκριμένος μαθητής έμεινε ανεξεταστέος σε τρία μαθήματα.

Πρόκειται για μαθητή της Ειδικής Στήριξης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ελλειμματικής προσοχής, σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου. Το παιδί δεν πέρασε, μεταξύ άλλων, το μάθημα της Ιστορίας, γεγονός αδιανόητο, καθώς πρόκειται για ένα μάθημα του οποίου η ύλη απαιτεί ικανότητες απομνημόνευσης. Ο κ. Διονυσίου αναρωτήθηκε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω παιδί.

Οι γονείς του μαθητή, κάλεσαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να μεταβεί στο σχολείο, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή, ενώ θα υπάρξει και επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για διαμαρτυρία. Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία, όσον αφορά τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο να γίνονται διακηρύξεις για σκοπούς λαϊκισμού. Αυτές οι διακηρύξεις θα πρέπει να γίνονται πράξη, είπε με νόημα.

Ακολούθως, έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι η λύση το να σπεύδουν οι αρμόδιοι να δώσουν λύσεις μετά από ένα συμβάν, τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα, αλλά το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σαφείς οδηγίες χειρισμού για όλα τα παιδιά, καθώς έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι για την περίπτωση της 13χρονης, έχουν σταλεί επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, από το οποίο αναμένονται απαντήσεις και διευθέτηση του θέματος.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X