ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο πρόγραμμα MOOC στο Blockchain και τα Κρυπτονομίσματα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Θα χορηγούνται δύο δωρεάν πιστοποιητικά

Δελτίο Τύπου

Με την ευκαιρία των 10 χρόνων προσφοράς του, το πρώτο μαζικό ανοιχτό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) που προσφέρθηκε παγκοσμίως για τα Ψηφιακά Νομίσματα, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Institute For the Future (IFF), υφίσταται ριζική μεταμόρφωση.

Ενώ ήταν προηγουμένως δομημένο ως ένα ενιαίο μάθημα, τώρα αναδιαρθρώνεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα, προσφέροντας στους φοιτητές και στις φοιτήτριες την ευελιξία να προσαρμόσουν την εκπαιδευτική εμπειρία στις ανάγκες τους και να αποκτήσουν δύο πιστοποιητικά εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου.

Τι έχει αλλάξει:

  1. Δύο πιστοποιητικά σε 12 εβδομάδες: Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουν πλέον την επιλογή να ξεκινήσουν ένα ταξίδι 12 εβδομάδων χωρισμένο σε δύο επίπεδα — ένα «Εισαγωγικό Επίπεδο» που εκτείνεται σε έξι εβδομάδες, ακολουθούμενο από ένα «Προηγμένο Επίπεδο» για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Αυτή η μοναδική δομή επιτρέπει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες να αποκτήσουν δύο πιστοποιητικά ολοκληρώνοντας και τα δύο επίπεδα ή να επιλέξουν ένα μόνο επίπεδο με βάση το υπόβαθρο και τις φιλοδοξίες τους.
  2. Ολοκαίνουριο πρόγραμμα σπουδών: Το αναδιαρθρωμένο μάθημα εισάγει ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα σπουδών, που αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στα ψηφιακά νομίσματα και την τεχνολογία blockchain. Με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, το πρόγραμμα σπουδών διασφαλίζει ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποκτούν θεωρητικές γνώσεις και αναπτύσσουν τις βασικές πρακτικές δεξιότητες.
  3. Στοιχεία Πρακτικής: Για να παρέχει μια ακόμη πιο ουσιαστική μαθησιακή εμπειρία, το μάθημα περιλαμβάνει πλέον πρακτικές ασκήσεις, εργαστήρια και ερευνητικά σεμινάρια. Τα στοιχεία αυτά έχουν σχεδιαστεί για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής, ώστε να εξοπλιστούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με ένα σημαντικό σύνολο πρακτικών σχετικών δεξιοτήτων.

Ο Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής, Εκτελεστικός Διευθυντής του Institute For the Future του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε σχετικά:

«Η αναδιάρθρωση του MOOC στο Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα σε ένα μάθημα δύο επιπέδων, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας να παρέχουμε μια δυναμική και ευέλικτη μαθησιακή εμπειρία. Πιστεύουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες να αποκτήσουν όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις αλλά και πρακτικές δεξιότητες στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain. Το MOOC είναι διαθέσιμο παγκοσμίως για όσους και όσες ενδιαφέρονται να μάθουν τα βασικά των κρυπτονομισμάτων, σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με πλούσιους πόρους, υπό την καθοδήγηση ειδικών στον τομέα.»

Σχετικά με το MOOC στο Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα

Διδάσκεται από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο Ανδρέα Αντωνόπουλο, Καθ. Γιώργο Γιαγλή και Αντώνη Πολεμίτη. Το έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 110.000 φοιτητές και φοιτήτριες. Το μάθημα καλύπτει τόσο την τεχνική πτυχή των αποκεντρωμένων ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin, όσο και το ευρύτερο οικονομικό, νομικό και χρηματοοικονομικό τους πλαίσιο.

Εβδομαδιαίο Περιεχόμενο

Introduction

to Blockchain & Digital Currency

Advanced Topics

in Blockchain & Digital Currency

Brief History of Money

Advanced Topics in Bitcoin

Fundamentals of Blockchains

Advanced Topics in Ethereum & Programmable Blockchains

Fundamentals of Cryptocurrencies

Stable Digital Currencies

Programmable Blockchains

Blockchain and Decentralization

Decentralized Finance

Convergence of Blockchain with Exponential Technologies

Wallet Security and Transactions

Interacting with Decentralized Apps

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Ημερομηνία έναρξης: 5 Φεβρουαρίου 2024.

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του μαθήματος για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση