ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέοι βανδαλισμοί σε Δημοτικό στην Πάφο - «Ελευθερία ή Θάνατος»

Έγραψαν συνθήματα σε πόρτες του σχολείου, στους τοίχους και στο δάπεδο

ΚΥΠΕ

Τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι χθες βράδυ στο ΙΑ Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα Πάφου, καταδικάζει ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης στου Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.

Με συνθήματα κατά του εμβολιασμού άγνωστοι μπογιάτισαν τους τείχους και το δάπεδο του ΙΑ Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα, προκαλώντας αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που μετέβησαν το πρωί στο σχολείο. Έγραψαν συνθήματα σε πόρτες του σχολείου, στους τοίχους και στο δάπεδο, όπως «όχι στις μάσκες», «δάσκαλοι, δικτάτορες», «ελευθερία ή θάνατος», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «πρόβατα».

Κληθείς να σχολιάσει τα έκτροπα ο Α΄ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικελλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης προκαλούν μεγάλη λύπη οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα έκτροπα αφορούν καθαρή περίπτωση βανδαλισμών, σημειώνοντας πως οι εικόνες προκαλούν θλίψη και ντροπή σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που αγαπά την Δημοκρατία και σέβεται αυτόν τον τόπο.

Πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρη η στόχευση αυτών των ακραίων συμπεριφορών, σημειώνοντας πως σκοπό έχουν τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν ανωμαλία στην λειτουργία ενός συγκεκριμένου σχολείου και γενικότερα στα σχολεία, απλά και μόνο, «για να μπορέσει να περάσει μια οικτρή μειοψηφία το δικό της, κόντρα στην λογική και στην επιστήμη αλλά και στα συντεταγμένα σύνολα αυτού του κράτους».

Τέτοιες ενέργειες σημείωσε έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του μέσου Κύπριου πολίτη και τα έχουν καταδικάσει τόσο η Πολιτεία όσο και οι οργανωμένοι φορείς, εκπαιδευτικοί και λοιπά.

Είπε ακόμη πως τα σχολεία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα ακραία στοιχεία να δημιουργήσουν αυτού του είδους τις καταστάσεις.

Καταδικάζουν τους βανδαλισμούς οι οργανωμένοι γονείς  

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου και αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Αννίτα Ταλιώτου εξέφρασε την λύπη της για τους βανδαλισμούς στο ΙΑ` Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα Πάφου.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η κ. Ταλιώτου ανέφερε πως «ακόμη μια φορά τα παιδιά μας έγιναν δέκτες βανδαλιστικών επιγραφών αυτή την φορά στο ΙΑ` Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα της Πάφου». Δυστυχώς, συνέχισε, είναι λυπηρό όταν χτες πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις ενάντια στη βία, σήμερα να γινόμαστε δέκτες εμείς και τα παιδιά μας αυτών των φαινομένων.

Πρόσθεσε πως για τους βανδαλισμούς έχει ενημερωθεί η Αστυνομία Πάφου και η Σχολική Εφορεία Πάφου για τον καθαρισμό του κτιρίου. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα και ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα παρακαθίσουν και θα βρουν λύσεις προς επίλυση αυτών των φαινομένων, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση