ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:44
 

Ο έρανος ξεσκέπασε τον εκβιασμό μαθητή για υπόθεση ναρκωτικών

Οι οικονομικές συνδιαλλαγές με τον 13χρονο μαθητή περιελάμβαναν και την προμήθεια κάνναβης

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες μετά τη σύλληψη 26χρονου από την Πάφο, για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος μαθητή με σκοπό την εξασφάλιση χρηματικού ποσού. Στην όλη υπόθεση φέρεται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να εμπλέκεται διακίνηση ναρκωτικών, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες για την ασφάλεια των μαθητών.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν μαθητές εθεάθησαν να προβαίνουν σε έρανο εντός της σχολικής μονάδας (Γυμνάσιο Πάφου) με πρόσχημα την οικονομική στήριξη ενός συμμαθητή τους. Το γεγονός πως η διενέργεια εράνου σε σχολεία προϋποθέτει την έγκριση της διεύθυνσης, κίνησε τις υποψίες, και από το σημείο εκείνο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της όλης υπόθεσης.

Στο συγκεκριμένο σχολείο απουσιάζουν οι περιφράξεις, αλλά και επιτηρητής ασφαλείας

Την περασμένη Παρασκευή η διεύθυνση του σχολείου προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία μέσω της διερεύνησης της υπόθεσης κατέληξε σε ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα, που σχετίζονται με εκβιασμό 26χρονου ατόμου προς 13χρονο μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου.

«Eξετάζονται όλες οι διαστάσεις»

Για τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης στο συγκεκριμένο περιστατικό έκανε λόγο με δηλώσεις του στην «Κ» ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα όποια μέτρα ληφθούν εκ μέρους του Υπουργείου, θα στηρίζονται στις απαντήσεις που θα καταδείξει η διοικητική έρευνα που θα διεξαχθεί. Σημείωσε επιπρόσθετα πως όποια μέτρα προκριθούν ως αναγκαία θα ληφθούν άμεσα, με στόχο την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών

Αυτό που έχει σημασία και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Λούης, είναι μια στοχευμένη πολιτική σε παγκύπρια κλίμακα, η οποία ως στόχο έχει να αυξήσει το βαθμό ετοιμότητας των σχολικών μονάδων για να μπορούν να διαχειρίζονται μια οποιαδήποτε κατάσταση. Επιδίωξη του Υπουργείου αποτελεί η κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο πρόληψη μιας δυσάρεστης κατάστασης παρά η καταστολή της.

Σημαντικές ελλείψεις στο σχολείο

Για ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό έκανε λόγο στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χ’’Σάββας, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το εν λόγω περιστατικό με τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες της «Κ», οι παραβατικές συμπεριφορές κυρίως από εξωσχολικούς αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, προκαλώντας πονοκέφαλο στη διεύθυνση του σχολείου.

«Δεν υπάρχει αποφασιστικότητα» σημειώνει επιπρόσθετα ο κ. Χ’Σάββας, ο οποίος κάνει έκκληση για να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις που θα επιφέρουν την ασφάλεια των μαθητών εντός του σχολικού χώρου. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στο συγκεκριμένο σχολείο απουσιάζουν οι περιφράξεις, αλλά και επιτηρητής ασφαλείας (φρουρός), γεγονός που καθιστούν το σχολείο σε αρκετές περιπτώσεις ξέφραγο αμπέλι.

Και κάνναβη στον 13χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, 26χρονος ήθελε να αγοράσει ένα ηχείο από 13χρονο μαθητή, το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό. Με βάση τις πληροφορίες, ο 26χρονος άρχισε να απειλεί τον 13χρονο αφού προηγουμένως υπήρξε διαφωνία για τα χρήματα ως προς την αγορά του εν λόγω ηχείου.

Ο νεαρός απειλούσε τον ανήλικο ζητώντας του χρήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται πως ο 26χρονος προμήθευε μικροποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κάνναβη στον μαθητή.

Εν τέλει, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 8/11 και αμέσως την επόμενη ημέρα ο 26χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκε μικροποσότητα κάνναβης ενώ ο 26χρονος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, το οποίο διέταξε την προσωποκράτησή του για την περίοδο των οκτώ ημερών.

Με πληροφορίες από: 24News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X