ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης ανάμεσα στους ερευνητές με τις περισσότερες αναφορές παγκοσμίως

Οι ερευνητές με υψηλό αριθμό αναφορών έχουν επιδείξει σημαντική και ευρεία επιρροή στον τομέα/στους τομείς έρευνάς τους

Δελτίο Τύπου

Ο Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, Διευθυντής του Institute for the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι ανάμεσα στους ερευνητές με τις περισσότερες αναφορές στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Highly Cited Researchers™.

Επιπλέον, ο Καθηγητής Μακριδάκης, ο οποίος είναι επίσης Επικεφαλής του Κέντρου Ανοικτών Προβλέψεων Makridakis Open Forecasting Center (MOFC) του ΠΛ, κατατάσσεται ως ο 2ος ερευνητής με τις περισσότερες αναφορές στην Κύπρο, έχοντας επιδείξει σημαντική και ευρεία επιρροή στον ερευνητικό του τομέα, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης και διεξαγωγής των γνωστών M Competitions.

Από το 2001, η λίστα Highly Cited Researchers™ εντοπίζει παγκόσμιους ερευνητές, επιστήμονες, καθώς και κοινωνικούς επιστήμονες, που έχουν επιδείξει σημαντική και ευρεία επιρροή στο πεδίο ή στα πεδία έρευνάς τους. Φέτος, 6,849 ερευνητές από διάφορα ιδρύματα σε 67 χώρες και περιοχές έχουν ονομαστεί ερευνητές με τις περισσότερες αναφορές (Highly Cited Researchers).

Κάθε ερευνητής που περιλαμβάνεται στη λίστα έχει συγγράψει πολλαπλά Highly Cited Papers™, τα οποία κατατάσσονται στο κορυφαίο 1% βάσει αναφορών για το πεδίο ή τα πεδία έρευνάς τους και το έτος δημοσίευσης στο Web of Science™ κατά την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, η δραστηριότητα παραπομπών δεν είναι ο μοναδικός δείκτης επιλογής. Στη συνέχεια, η προκαταρκτική λίστα που βασίζεται στη δραστηριότητα παραπομπών βελτιώνεται χρησιμοποιώντας ποιοτική ανάλυση και την κρίση εμπειρογνωμόνων.

Ο David Pendlebury, Επικεφαλής Ερευνητικής Ανάλυσης στο Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης στο Clarivate, δήλωσε: «Η λίστα Highly Cited Researchers προσδιορίζει και τιμά εξαιρετικούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας των οποίων η σημαντική και ευρεία επιρροή στους τομείς τους μεταφράζεται σε αντίκτυπο στην ερευνητική τους κοινότητα και καινοτομίες που κάνουν τον κόσμο πιο υγιή, πιο βιώσιμο και πιο ασφαλή. Η συνεισφορά τους αντηχεί πολύ πέρα από τα ατομικά τους επιτεύγματα, ενισχύοντας τα θεμέλια της αριστείας και της καινοτομίας στην έρευνα».

Σχετικά με τον Καθηγητή Σπύρο Μακριδάκη

Ο Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης είναι διευθυντής του Institute For the Future (IFF) και Επικεφαλής του Κέντρου Ανοικτών Προβλέψεων Makridakis Open Forecasting Center (MOFC) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι επίσης Ομότιμος Καθηγητής στο INSEAD. Έχει συγγράψει ή συνυπογράψει είκοσι-επτά βιβλία και ειδικά τεύχη και περισσότερα από 360 άρθρα. Υπήρξε ο ιδρυτικός αρχισυντάκτης των περιοδικών Journal of Forecasting και International Journal of Forecasting. Οι αναφορές του στο Google Scholar ξεπερνούν τις 33,000.

Σχετικοί σύνδεσμοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση