ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τους γονείς για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων

Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας

ΚΥΠΕ

Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων με την έναρξη της φοίτησης στις 21 Μαΐου, ενημέρωσε τον Προέδρο και μέλη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μάριος Παναγίδης.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων με την έναρξη της φοίτησης στις 21 Μαΐου.

Σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις και έγιναν προετοιμασίες στα σχολεία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα υγειονομικά πρωτόκολλα στη βάση των οποίων θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη συνεργασίας των γονέων για να γίνονται διαγνωστικοί έλεγχοι (test) από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιμόρφωση από τους επιδημιολόγους, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, στους οργανωμένους γονείς δημοτικής εκπαίδευσης όσον αφορά στα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζονται με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Αναφορικά με τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι ομάδες αυτές θα στηριχθούν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ όσον αφορά στα Ειδικά Σχολεία, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τους γονείς ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας των εν λόγω Σχολείων, αυτά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε επίσης ότι θα λειτουργήσουν και τα Ολοήμερα Σχολεία στη βάση ειδικών προνοιών, καθώς και τα Θερινά Σχολεία με εκτεταμένο ωράριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση