ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΛΜΕΚ: Μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων στα σχολεία - Ζητά αναστολή του test to stay

«Υπογραμμίζουμε ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εκπαιδευτική οργάνωση

ΚΥΠΕ

Προβληματισμούς από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay» στα σχολεία, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία ζητά συνάντηση με αρμοδίους, ενημέρωση και ενδεχομένως αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ σημειώνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να κλείσουν σχολεία.

«Πριν από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay», η ΟΕΛΜΕΚ είχε επισημάνει τους κινδύνους διασποράς του covid 19 και νόσησης μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού εντός των σχολείων, καθώς επίσης και τα λειτουργικά προβλήματα και την αναστάτωση που θα επέφερε», σημειώνει.

Δυστυχώς, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, η ενημέρωση που λαμβάνει η Οργάνωση από τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της, αφού μετά την εφαρμογή του μέτρου άρχισαν να παρουσιάζονται μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες που δεν υπήρχαν το τελευταίο διάστημα πριν την υλοποίησή του, ενώ παραμένουν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα (π.χ. ελλειμματικό προσωπικό στα συνεργεία, μη προσέλευση των συνεργείων), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά άμεσα συνάντηση με τους αρμοδίους και τους επιδημιολόγους που εισηγήθηκαν και ενέκριναν το μέτρο, για αξιολόγηση της κατάστασης, πλήρη ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδεχομένως την αναστολή του μέτρου, προτού προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά.

«Υπογραμμίζουμε ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Τονίζουμε ότι πριν από την εφαρμογή του μέτρου, κανένα σχολείο ή τμήμα Μέσης Εκπαίδευσης δεν ήταν κλειστό. Από την εφαρμογή του μέτρου και μετά, με την αύξηση κρουσμάτων και στενών επαφών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ο κίνδυνος αυτός φαίνεται δυστυχώς να αυξάνεται», καταλήγει η ΟΕΛΜΕΚ στην ανακοίνωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση