ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΛΜΕΚ: Πρέπει και οι μαθητές να κάνουν τεστ

Τι αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι εκπαιδευτικοί «με όλη μας την αγάπη, με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, θα υποδεχθούμε τα παιδιά με την ευχή ότι η Δευτέρα θα είναι η αρχή που θα μας οδηγήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε ή να πάμε στην κατ΄ οίκον εκπαίδευση», είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τη διενέργεια rapid test, ο κ. Πολυβίου είπε ότι με βάση το διάταγμα είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων είτε στην εκπαίδευση είτε όπου αλλού εργάζονται, να κάνουν το τεστ.

«Άρα για μας αυτό το θέμα έκλεισε. Οι συνάδελφοι έχουν αυτή την ευθύνη. Εάν δεν το κάνουν, αντιλαμβάνομαι ότι το Υπουργείο έδωσε εντολές στους διευθυντές για τους τρόπους με τους οποίους θα χειριστούν το όλο θέμα. Από ό,τι έχω πληροφορηθεί δεν θα τους δέχονται στο σχολείο αν δεν παρουσιάσουν το τεστ. Εμείς επιμένουμε ότι τα τεστ πρέπει να τα κάνουν και τα παιδιά. Ο κ. Υπουργός είπε ότι οι μαθητές/τριες δεν είναι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει τέτοια νομική βάση. Άρα, δεν επιβάλλεται δια νόμου. Επιβάλλεται αν θέλετε με την κοινή λογική λέει από ηθική υποχρέωση. Καλά όταν χθες ανακοινωθήκαν οι χαλαρώσεις στους αθλητικούς χώρους με ποια λογική ανακοινώθηκε ότι όσοι είναι 12 χρονών και άνω για να παρουσιαστούν εκεί πρέπει να κάνουν το rapid test και μάλιστα με ομάδες των 5 , όχι ομάδες των 100 και των 150 που είναι οι μαθητές που θα επιστρέψουν; », πρόσθεσε.

Όπως είπε, «εμείς θεωρούμε ότι αυτή η αντίφαση θα δημιουργήσει προβλήματα και ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε ένα σημείο σε δύο με τρεις εβδομάδες πάλι να κλείσουμε τα σχολεία γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει τα πράγματα πολύ πίσω».

Σε ερώτηση αν οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές/τριες, ο κ. Πολυβίου είπε ότι οι Διευθυντές έχει τώρα και μια εβδομάδα που προετοιμάζονται.

«Έχουν ετοιμάσει τα σχολεία, τις αίθουσες. Έχουν ετοιμάσει τους χώρους που θα βγαίνουν διαλείμματα τα παιδιά, καταλόγους με τους συναδέλφους που θα εφημερεύουν και πού θα εφημερεύουν. Θα εφαρμοστούν αυστηρά τα πρωτόκολλα με τις μάσκες, με τις αποστάσεις, με την χρήση του αντισηπτικού μπαίνοντας στην τάξη, μετά βγαίνοντας πάλι το ίδιο. Δηλαδή όλα αυτά τα μέτρα θα τα έχουμε και πάλι, αλλά εμάς η ανησυχία μας είναι αυτό το θέμα με το rapid test στα παιδιά από την στιγμή που ακόμα και ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει ότι οι έφηβοι των 16 με 18 χρόνων, μεταδίδουν ποιο εύκολα δυστυχώς τον ιό από ότι οι ηλικιωμένοι, οπότε αντιλαμβάνεστε το κλίμα που θα υπάρξει μέσα στα σχολεία και πιστεύω ότι την Δευτέρα θα έχουμε προβλήματα, να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της διδασκαλίας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι στο Λύκειο το πρόγραμμα του δεύτερου τετραμήνου γίνεται κανονικά. «Άρα, θα γίνεται η διδασκαλία κανονικά με βάση το πρόγραμμα της ύλης του δεύτερου τετραμήνου», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα επισκεφτούν κάποια σχολεία, ο κ. Πολυβίου είπε ότι τα μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ την Δευτέρα «θα είμαστε σε επιφυλακή, να δούμε και σχολεία, να δούμε και προβλήματα που τυχόν να υπάρχουν και όλα».

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να επιστρέψουν τα παιδιά των άλλων βαθμίδων πίσω στις σχολικές μονάδες, ο κ. Πολυβίου είπε ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την επιστροφή στα Λύκεια και είναι για αυτό που λέμε εμείς ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα και να γίνει το rapid test ώστε να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο η κατάσταση και να επιτρέψει και στα παιδιά των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου να επιστρέψουν», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση