ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΛΜΕΚ:Θέλει υποχρεωτικά rapid test και σε μαθητές

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί απαράδεκτο και επίκινδυνο το ότι η επάνοδος των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία θα γίνει χωρίς rapid test

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την έκδοση διατάγματος, που να προνοεί ότι και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν το rapid test, απέστειλε η ΟΕΛΜΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε σήμερα, θεωρεί απαράδεκτο, ακατανόητο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το περιεχόμενο της εγκυκλίου που εξέδωσε το ΥΠΠΑΝ με ημερομηνία 2/2/2021, το οποίο επιτρέπει την επάνοδο των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία χωρίς να είναι αναγκαία η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Σημειώνει ότι με την πιο πάνω απόφαση καταγράφεται μια τεράστια αντίφαση στα μέτρα που λαμβάνονται, αφού από τη μια είναι υποχρεωτικά τα rapid test για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων και από την άλλη δεν ισχύει το ίδιο για την πλειοψηφία των ατόμων που θα βρίσκονται στα σχολεία, ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας, δηλαδή τους μαθητές /τριες.

Όπως αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, «η εν λόγω απόφαση του ΥΠΠΑΝ θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριών και των οικείων τους, δεδομένου ότι σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «οι έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών μεταδίδουν τον ιό τόσο συχνά όσο και οι ενήλικες». Ταυτόχρονα, η απόφαση θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη πορεία των τελειόφοιτων μαθητών/τριων προς τις Παγκύπριες Εξετάσεις, αφού αυξάνεται η πιθανότητα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό μεμονωμένοι μαθητές/τριες ή/και ολόκληρο τμήμα, επειδή δεν θα εντοπιστούν έγκαιρα οι φορείς του ιού».

Για το θέμα αυτό, η ΟΕΛΜΕΚ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την έκδοση διατάγματος, που να προνοεί ότι και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν το rapid test, γεγονός που θα προστατεύσει την υγεία των ίδιων των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και θα συμβάλει στην ομαλότερη υπό τις περιστάσεις λειτουργία των σχολείων μέχρι τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση