ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:31
 

Οι εισηγήσεις της ΟΛΤΕΚ για τα Τετράμηνα

Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την οργάνωση για τις εισηγήσεις και ο διάλογος θα συνεχιστεί, δήλωσε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις εισηγήσεις της σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων έδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, σε σημερινή απογευματινή συνάντηση στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ έχει καταθέσει εισηγήσεις και απόψεις σχετικά με την διαδικασία των τετραμήνων και των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

«Θέλω να ευχαριστήσω για τις εισηγήσεις. Είχαμε σήμερα ένα πρώτο διάλογο. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική διάθεση. Ενδεχομένως, κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Θα μελετήσουμε βέβαια στο Υπουργείο σε σχέση και με τις πραγματικότητες που έχουμε ήδη καταγράψει», πρόσθεσε.

Ειδικά για την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, είπε ο κ. Προδρόμου, «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ιδιομορφία του ότι εκεί έχουμε μια θεωρητική και μια πρακτική κατεύθυνση και βεβαίως μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιες ρυθμίσεις, γιατί ο σκοπός είναι να έχουμε ένα συνολικό σύστημα με αναλυτικά προγράμματα, με διαδικασίες αξιολόγησης που να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους και πρώτα απ΄ όλα για τα παιδιά και την εκπαίδευση που παίρνουν στο σχολείο».

«Θα συνεχίσουμε βέβαια το διάλογο. Ανάλογα και με τις εισηγήσεις που θα ακούσουμε από την ΟΕΛΜΕΚ και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις και πάλι σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού ακούσουμε βέβαια και τους άλλους ενδιαφερόμενους όπως είναι οι γονείς και ακόμα σε ένα άλλο επίπεδο και τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, «οι οποίες αφορούσαν κυρίως το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων που εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα του Ιανουαρίου», όπως ανέφερε.

«Επίσης, δεν πρέπει να διεξάγονται μαθήματα κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων. Τα διαγωνίσματα θα πρέπει να είναι κεντρικά, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και να μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας ότι σε θέματα που αφορούν ειδικά την τεχνική εκπαίδευση, ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση και αναφέρομαι στο ότι η τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα της για να φέρει και εις πέρας την ειδική αποστολή που έχει. Επομένως, πρέπει να προστατεύσουμε τον χαρακτήρα και την αποστολή της τεχνικής εκπαίδευσης», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X