ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι προτάσεις των γονέων για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των δημοτικών

Ο τρόπος καταγραφής, χειρισμού και υποβολής παραπόνων και οι σχολικές γιορτές ανάμεσα στα κυριότερα ζητήματα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τις προτάσεις και τις θέσεις των γονέων για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φρίξος Ζεμπύλας. Όπως ανέφερε, σαν οργανωμένοι γονείς «είμαστε στη διαδικασία να ολοκληρώσουμε το κείμενο που θα υποβάλουμε μέχρι το τέλος του χρόνου στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής».

«Ένα από τα θέματα που πιστεύουμε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στους κανόνες είναι ο τρόπος καταγραφής, χειρισμού και υποβολής παραπόνων τόσο από παιδία, όσο και από γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε αν συμβεί οτιδήποτε στη σχολική μονάδα για το οποίο έχουν κάποιο παράπονο να ξέρουν πού θα το υποβάλουν, πώς θα το χειριστεί η σχολική μονάδα και πόσο χρόνο έχει το σχολείο για να ανταποκριθεί».

Το άλλο θέμα που απασχολεί τους γονείς, όπως είπε ο κ. Ζεμπύλας, είναι το δικαίωμα συμμετοχής των μαθητών να μεταφέρουν θεσμικά κάποια αιτήματα προς τη σχολική μονάδα, όπως για παράδειγμα η επιλογή των σχολικών γιορτών. «Σαν γονείς παρατηρούμε ότι στις επαρχίες υπάρχουν αποφάσεις ότι για συγκεκριμένες γιορτές θα γίνουν παρελάσεις ενώ μέσα στην πόλη ακολουθείται ένα διαφορετικό μοτίβο για τις εκδηλώσεις διάφορων επετείων», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση