ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι - Ιδού τα μονοθέσια θρανία

«Ελπίζουμε ότι οι μαθητές δεν θα χάσουν ούτε μια ώρα σχολείου φέτος», είπε στην «Κ» ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας Ντίνος Έλληνας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπό τη σκιά της πανδημίας θα διεξαχθεί και αυτή η σχολική χρονιά, ωστόσο τα σχολεία είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 63 Γυμνάσια (μόνο γυμνασιακό κύκλο), 38 Λύκεια και 8 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, συμπεριλαμβανομένου και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσουν πέντε Εσπερινά Γυμνάσια- Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά σε εισόδους, σε αίθουσες και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους ενώ έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας Ντίνος Έλληνας.

Επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν 55 χιλιάδες μονοθέσια θρανία στα οποία θα προστεθούν ακόμη 10 χιλιάδες περί τα τέλη του Σεπτέμβρη και ακόμα 5 χιλιάδες στα μέσα του Οκτώβρη σύμφωνα με τον κ. Έλληνα.  Η σχολική εφορία, όπως είπε ο κ. Έλληνας είναι σε πλήρη συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και τα μέλη της θα είναι παρών στα σχολεία.

«Ελπίζουμε ότι οι μαθητές δεν θα χάσουν ούτε μια ώρα σχολείου φέτος», είπε ο κ. Έλληνας, καλώντας παράλληλα όλους σε ευαισθητοποίηση, τήρηση των μέτρων αλλά και εμβολιασμό, ούτως ώστε να μην νοσήσει κανείς άλλος.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 40.800 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 23.200 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.600 στον λυκειακό κύκλο, ενώ για φέτος το σύνολο των εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που αναμένεται να υπηρετήσουν ανέρχεται στους 6.380.

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο Δημοτικής Εκπαίδευσης.  

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο Μέσης Εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση