ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όλες λεπτομέρειες για το δημοψήφισμα της ΟΕΛΜΕΚ

Ειδική διευθέτηση για τα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια και Εσπερινές Τεχνικές Σχολές που ψηφίζουν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

Newsroom K

Τη Δευτέρα (11/11) όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από τις 31 Οκτωβρίου, η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε σε συνεδρία της τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το κατά πόσο οι καθηγητές προσχωρήσουν σε απεργίες/στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες πραγματοποίησης εξετάσεων τετραμήνων τον προσεχή Δεκέμβριο.

Για το λόγο αυτό, η οργάνωση προχώρησε σε έκδοση σχετικής ανακοίνωσης μέσω της οποίας καθορίζονται λεπτομερώς οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ενώ για τα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια και Εσπερινές Τεχνικές Σχολές η ψηφοφορία πραγματοποιείται κατ’ εξαίρεση την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 τη διάρκεια του πρώτου διαλλείματος.

Το δημοψήφισμα θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος. Οι Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία θα πρέπει να ψηφίσουν στο σχολείο που θα βρίσκονται την ώρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ειδικές διευθετήσεις

Όσον αφορά ειδικές διευθετήσεις που προκύπτουν, η ΟΕΛΜΕΚ ξεκαθαρίζει ότι:

1) Για τα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια και Εσπερινές Τεχνικές Σχολές η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το πρώτο διάλειμμα. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η κάλπη σφραγίζεται. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 11.15πμ στο σχολείο που στεγάζονται και συντάσσεται το πρακτικό της ψηφοφορίας.
2) Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο ΥΠΠΑΝ θα ψηφίσουν στο ισόγειο του ΥΠΠΑΝ. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10:40πμ και θα ολοκληρωθεί στις 11:10πμ.
3) Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Λευκωσίας) θα ψηφίσουν στο Γυμνάσιο Λατσιών. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10:30πμ και θα ολοκληρωθεί στις 10:50πμ.
4) Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Επαρχιακά Γραφεία του ΥΠΠ που εδρεύουν στη Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο θα ψηφίσουν στο Γυμνάσιο Ζακακίου, στο Γυμνάσιο Βεργίνας και στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, αντίστοιχα. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τις απαιτούμενες διευθετήσεις ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν, εντός των χρονικών πλαισίων, που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.
5) Οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΟΕΛΜΕΚ που υπηρετούν στα ΚΙΕ, Μουσικά και Αθλητικά Σχολεία θα ψηφίσουν στους χώρους που στεγάζονται τα πιο πάνω σχολεία.
6) Για τους Καθηγητές που εφημερεύουν κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος, να γίνουν διευθετήσεις μεταξύ των συναδέλφων ώστε και αυτοί να μπορέσουν να ψηφίσουν.
7) Για τα σχολεία εκείνα τα οποία την ημέρα του δημοψηφίσματος έχει οριστεί εκδρομή, η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το δεύτερο διάλειμμα. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η κάλπη σφραγίζεται και παραδίδεται στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και να την παραδώσει σε αξιωματούχο της ΟΕΛΜΕΚ. Η καταμέτρηση θα γίνει στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Εφορευτική Επιτροπή

Αναφορικά με τους λειτουργούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με λειτουργικά καθήκοντα την ημέρα του δημοψηφίσματος, η ΟΕΛΜΕΚ σημειώνει πως σε κάθε σχολείο θα υπάρχει τριμελής εφορευτική επιτροπή από εκπαιδευτικούς μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε σχέση με τα καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής, η οργάνωση σημειώνει τα ακόλουθα:

1) Παραλαμβάνει από τη Γραμματεία του Σχολείου τον Ονομαστικό Κατάλογο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο και ελέγχει ποιοι/ποιες από αυτούς/-ες είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και συνεπώς έχουν δικαίωμα ψήφου. Γι’ αυτό τον σκοπό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης Ονομαστικός Κατάλογος όλων των μελών της ΟΕΛΜΕΚ.
2) Από τον Ονομαστικό Κατάλογο του Σχολείου διαγράφονται όσοι και όσες δεν είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.
3) Διαμορφώνει την κάλπη της ψηφοφορίας και ένα εκ των τριών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής μονογράφει όλα τα ψηφοδέλτια, τα οποία σφραγίζονται με την σφραγίδα του σχολείου.
4) Συντονίζει τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Κάθε εκπαιδευτικός που προσέρχεται να ψηφίσει, υπογράφει ενώπιον της Επιτροπής στον Ονομαστικό Κατάλογο του σχολείου, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά τον έλεγχο που προηγήθηκε και ακολούθως παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο για να ασκήσει το δικαίωμά του.
5) Καταμετρά τα ψηφοδέλτια αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης και συντάσσει το πρακτικό της ψηφοφορίας,(εσωκλείεται στο φάκελο με τα ψηφοδέλτια), το οποίο και αποστέλλει αμέσως στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τηλεομοιότυπο (22379430). Τα ψηφοδέλτια μαζί με το πρωτότυπο πρακτικό αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση